Frykter dødsdom over mange aviser

Flere aviser vil blø dersom regjeringen greier å gjennomføre målet om kutt i presestøtten og moms for papiraviser.

MOMSSPØKELSET: Per i dag er det nullmoms på papiraviser, mens nettaviser betaler 25 prosent moms. Regjeringen vil nå innføre en felles flat moms på åtte prosent.
MOMSSPØKELSET: Per i dag er det nullmoms på papiraviser, mens nettaviser betaler 25 prosent moms. Regjeringen vil nå innføre en felles flat moms på åtte prosent. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 10.00 i dag la finansminister Siv Jensen fram regjeringens forslag til statsbudsjett 2015. I budsjettforslaget kommer det fram at regjeringen går inn for en felles lavmoms for nett- og papiraviser på åtte prosent. Samtidig legger regjeringen opp til et kutt i pressestøtten på hele 50 millioner kroner - som tidligere varslet.

- Dødsdom Mediekommmentator i Dagbladet, Andreas Wiese, mener at å innføre en moms på papiraviser vil være det samme som å underskrive dødsdommen for flere aviser.

- Problemet med regjeringens forslag er at det ikke tar innover seg den reelle situasjonen i dagens mediebransje, som er så alvorlig at alle tiltak som forverrer situasjonen gjør det enda vanskeligere, sier Andreas Wiese.

Han tviler også på at dagens regjeringen vil få gjennomslag for forslaget.- Det kommer nå an på samarbeidspartnerne i KrF og Venstre, og vi får håpe dette blir forhandlet om i Stortinget, sier Wiese. Vil ha støtte til journalistikk Sjefredaktør i nettavisen, Gunnar Stavrum, har liten tro på at forslagene kommer til å bli gjennomført. - For det første var jo dette ventet. For det andre er det ikke spørsmålet om moms eller ikke moms som kommer til å endre Medie-Norge, sier Gunnar Stavrum til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer