Coronaviruset

Frykter folk havner på gata

Bostedsløse kan rammes hardt av de nye coronatiltakene, ifølge Kirkens Bymisjon. Petter «Uteligger» Nyquist er bekymret for de vanskeligstilte i samfunnet.

STATSMINISTERENS KONTOR: Regjeringen legger frem sine coronatiltak. Video: Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
LES ALT OM CORONA

Helsemyndighetene kom torsdag med nye, strenge tiltak for å stanse den pågående coronasmitten i Norge. Etter FHIs anbefalinger, stenger blant annet Kirkens Bymisjon deler av sin virksomhet.

- Vi stenger der det ikke er snakk om liv og helse. Situasjonen vurderes fra time til time. Noen av dem som rammes hardest, er de bostedsløse, sier Adelheid Firing Hvambsal, generalsekretær i Kirkens Bymisjon, til Dagbladet.

Petter Nyquist, bedre kjent under tilnavnet «Petter Uteligger», er blant dem som bekymrer seg litt ekstra for de vanskeligstilte i samfunnet.

Gjennom sitt engasjement for folk med rusutfordringer kjenner han selv mange av dem.

- Jeg snakket blant annet med en jeg kjenner i Trondheim fredag kveld. Han er tilknyttet Dagsverket i byen, som er et arbeidstilbud for personer som har eller har hatt rusproblemer. Dette er ett av mange tilbud som har stor betydning for brukerne som nå forsvinner, og det kan i tillegg føre til at slike personer mister den nødvendige omsorgen de trenger, sier han til Dagbladet.

- Ensomhet og tankekjør

Firing Hvambsal forteller at de har begynt å oppsøke de besøkende direkte, i stedet for å samle dem på ett sted. De forbereder seg på en langvarig situasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer