Frykter for avisas framtid

Det betyr døden for Klassekampen hvis AKP er på ny redaktørjakt. Det mener Paul Bjerke, som fikk sparken i 1997.

AKP-leder Jorun Gulbrandsen hadde mandag et tre sider langt innlegg i Klassekampen, der hun beskrev avisa som «SVs Se & Hør» og kom med kraftig angrep på den redaksjonelle linja.

-  Det var akkurat den samme AKP-kritikken som førte til at jeg ble avsatt. Det holdt på å ende med konkurs for avisa, fordi en veldig stor del av abonnentene forsvant, sier Bjerke. Han blir veldig overrasket hvis AKP gjentar historien.

-  Nå tror jeg det kan bli en katastrofe for Klassekampen hvis redaktøren blir kastet. Da vil sjansen for å overleve være veldig liten, men jeg trodde jo ikke at de ville gå så langt som de gjorde i 1997 heller.

Oppgitt

Bjerke er oppgitt over Gulbrandsens utspill.

-  Kritikken er feil i forhold til hvordan avisa er. Den uttrykker også en politisk linje som avisa verken bør eller kan drives etter. Skal de snevre inn målgruppa så mye, vil det ikke være økonomisk grunnlag for avisa, sier Bjerke.

Klassekampens ansvarlige redaktør, Bjørgulv Braanen, kom i går med et helsides svarinnlegg i egen avis. Der betegner han kritikken fra Gulbrandsen som «ganske usjenerøs og småskåren». Han sier han oppfatter det som at AKP-lederen har mistillit til ham.

Har styrets tillit

-  AKP er et parti som må mene hva de vil, men hvis dette også slår inn i deres rolle som eier i Klassekampen, blir det selvfølgelig uholdbart for meg å fortsette, sier han. Han viser til at styret har hatt full oppslutning om strategien avisa følger.

-  Derfor er jeg forbauset over det ekstremt krasse innlegget. Hvis dette betyr at styremedlemmene ønsker et redaktørskifte, så regner jeg med at det kommer på bordet, sier Bjørgulv Braanen.

Styreleder Geir Berdal sier til Dagbladet at sjefredaktøren har styrets fulle tillit, og at Gulbransens innlegg er å betrakte som et utspill fra partiet AKP.

OPPGITT : Paul Bjerke
FORBAUSET: Bjørgulv Braanen