Frykter for Kidmans helse

Lista over stjerner med spiseforstyrrelser blir stadig lengre. Nå er det Nicole Kidman som sliter.

Den kjente skuespilleren Nicole Kidman blir rammet av anoreksirykter. Bakgrunnen for spekulasjonene er bilder som ble tatt av Kidman da hun deltok på en tilstelning i Beverly Hills i oktober. Hennes bekjente frykter at hun har fått anoreksi.

- Enkelte dager spiser hun bare 900 kalorier, sier en av Kidmans venninner ifølge Aftonbladet.

Må trygle

Filmstjernen har rast ned i vekt den siste tida. Kidman er 1,77 meter høy og veier bare 52 kilo. Det er nesten ti kilo mindre enn tidligere.

- Hun sier at hun ikke er sulten. Noen ganger dropper hun lunsj eller går og legger seg uten å ha spist middag. Det er blitt et mareritt. Hennes venner må trygle og be for å få henne til å spise, sier en kilde i National Enquirer.

Rykter

Kidman er ikke den eneste vakre og vellykkede superkjendisen som har slitt med spiseforstyrrelser. Også Calista Flockhart, Gwyneth Paltrow, Courtney Cox, Jennifer Aniston, Pamela Anderson Lee, Victoria Beckham, Sarah Jessica Parker, Celine Dion, Lara Flynn Boyle, Michelle Pfeiffer, Whitney Houston, Eva Herzigova og Kate Moss er blitt rammet av anoreksirykter.

I personligheten

 STJERNE:  Skuespilleren Lara Flynn Boyle er én av mange Hollywood-stjerner med unormalt tynn kropp. Foto: Scanpix
STJERNE: Skuespilleren Lara Flynn Boyle er én av mange Hollywood-stjerner med unormalt tynn kropp. Foto: Scanpix Vis mer

Jorunn Sundgot Borgen har doktorgrad i spiseforstyrrelser og jobber som professor ved Idrettshøgskolen. Hun mener at vellykkede superstjerner ikke har noen mindre sjanse for å bli rammet av spiseforstyrrelser.

- Alle kan få slike lidelser. Jeg antar at det ligger i personligheten, og disse kvinnene har kommet langt, mye på grunn av sine personligheter. De skal i likhet med idrettsfolk være best på alle områder. Man kan aldri vite hvem som klarer å få bort fire-fem kilo og hvem som ender opp med spiseforstyrrelser, sier Sundgot Borgen.

Avføringspiller

I Hollywood kalles de supertynne stjernene «lollipops». Det er på grunn av at hodet ser så stort ut på toppen av den magre kroppen. Mange av lollipopene spiser minimalt, trener i timevis hver dag og knasker avføringspiller for å holde seg slanke.

- Jeg vet om en rekke store navn i Hollywood som uten tvil er anorektikere, sa Elisa Donovan fra tv-serien «Clueless» til Dagbladet for snart tre år siden.

- Utrolig tynn

New York Post skrev nylig at Sarah Jessica Parker og hennes kolleger i tv-serien «Sex og singelliv» krever å få fjernet rynker i ansiktet digitalt. Produsenten av en film med Parker har tidligere avslørt at den trendskapende stjernen utelukkende spiste egg under innspillingen.

- Hun var helt utrolig tynn, og ingen så henne spise noe annet enn egg i løpet av to måneder, sa den anonyme produsenten.

Krymper hodene

Kameraet får skuespillerne til å se tykkere ut, men likevel må de tynneste av dem fikses på digitalt før filmene og seriene offentliggjøres. Det har også blitt vanlig å krympe hodene på Hollywoods lollipoper.

TYNN: Bildet som fikk fart på ryktene om Nicole Kidmans spiseforstyrrelser. Ifølge venninner av henne lever hun på 900 kalorier om dagen.
POSH: Både Geri Halliwell og Posh Spice Victoria Beckham (bildet) har hatt spiseforstyrrelser.
TRØBBEL: Whitney Houston har klart å stable på beina en ny plate. Slik så den tidligere divaen ut for ett år siden.
ALLY: Calista Flockhart fra «Ally McBeal» har måttet leve med anoreksirykter i flere år.