«Slaget om Narvik»

Frykter for krigsepos: - Utrolig trist

Coronaviruset kan bety slutten for innspillingen av storfilmen «Kampen om Narvik». Skaperne kjemper en febrilsk, men nådeløs kamp mot klokka.

FØRSTE TITT: Skuespiller Carl Martin Eggesbø spiller soldaten Gunnar Tofte i «Kampen om Narvik». Dette er første stillbilde fra den kommende storfilmen, som i første omgang er utsatt ett år på grunn av coronakrisa. Foto: Nordisk Film Production/Eirik Aspelund
FØRSTE TITT: Skuespiller Carl Martin Eggesbø spiller soldaten Gunnar Tofte i «Kampen om Narvik». Dette er første stillbilde fra den kommende storfilmen, som i første omgang er utsatt ett år på grunn av coronakrisa. Foto: Nordisk Film Production/Eirik Aspelund Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg er overbevist om at det er nok folk som ønsker seg å se denne filmen ferdig til at den reddes, men akkurat nå er alt usikkert, forteller filmregissør Erik Skjoldbjærg.

Dagbladet møter tromsøværingen på det tomme filmsettet til storfilmen «Kampen om Narvik - Hitlers første nederlag» et sted i Oslo. Dramaproduksjonen om det verdenskjente slaget som la Narvik i grus våren 1940, har en prislapp på 63 millioner kroner og har tatt årevis å planlegge.

I sentrale roller finner man blant annet Kristine Hartgen, Henrik Mestad, Kari Bremnes, Stig Henrik Hoff og Carl Martin Eggesbø, avslører den prisbelønte regissøren.

- All researchen fortelles gjennom et ektepar. Hun fanges i kampene i Narvik når tyskerne invaderer, han er ute og slåss i fjellene rundt byen. Filmen viser hvordan krigen virker inn på enkeltmennesker. Her er det ingen fokus på konger eller generaler, men på folket, sier Skjoldbjærg.

Umulig for skuespillerne

Innspillingen startet i Oslo den første uka i mars. Uka etter stengte statsminister Erna Solberg ned Norge, og siden har filmproduksjonen stått på stedet hvil. En eventuell premiere er utsatt ett år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer