Frykter for «Skrik»: - Malingen smuldres opp

Internasjonale toppeksperter forsker på bildet.

FORSKER: Med helt nye metoder vil forskerne fra Belgia og Japan finne ut mest mulig om «Skrik».Fra venstre er Saki Akagi, Yoshinari Abe, Thierry Ford fra Nasjonalmuseet, Geert van der Snickt, Izumi Nakai og Airi Hirayama. Foto: Bjørn Langsem
FORSKER: Med helt nye metoder vil forskerne fra Belgia og Japan finne ut mest mulig om «Skrik».Fra venstre er Saki Akagi, Yoshinari Abe, Thierry Ford fra Nasjonalmuseet, Geert van der Snickt, Izumi Nakai og Airi Hirayama. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Vanligvis henger det bak glass og med gullforgylt ramme i Nasjonalgalleriet: Norges nasjonalskatt og et av verdens mest kjente bilder, Edvard Munchs «Skrik».

Men nå er bildet i et svart rom dypt inne i Nasjonalgalleriets kjeller. Nakent, uten glass, med en enkel treramme, omkranset av noen av verdens toppeksperter på konservering.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer