Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Frykter for TV 2s rykte

- Vi er bekymret for den seriøse journalistikken, sier Trude Teige.

SLUTT TIL JUL: Da leder Trude Teige historiens siste "Tabloid"-sending. Foto: Torbjørn Grønning
SLUTT TIL JUL: Da leder Trude Teige historiens siste "Tabloid"-sending. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer

||| (Dagbladet): Mens Trude Teige (49) forberedte dagens «Tabloid»-sending om barnemishandling, slapp TV 2-sjef Alf Hildrum nyheten om at programmet skal legges ned.

Det er allerede kjent at kringkasteren ofrer «Dokument 2» på budsjettbalansens alter. Nå sier Teige at mange i TV 2 frykter for kanalens renomme som seriøs samfunnsaktør og nyhetsformidler.

- Dette er en trist dag. «Tabloid» har betydd mye for TV 2s omdømme, men er ikke kommersielt nok. Når vi allerede vet at «Dokument 2» blir lagt ned, er det mange - både i Tabloid-redaksjonen og ellers på huset - som blir urolige, sier Teige til Dagbladet.

Motsetningsfylt
- Vi er bekymret for den seriøse journalistikken, sier Teige, som tok over «Tabloid»-jobben fra Jan Øyvind Helgesen for to år siden.

Hun sier det oppleves «motsetningsfylt» når nedleggelsen offentliggjøres samtidig som hun jobber med en oppfølging av barnemishandlingssaken i Vestfold som TV 2-nyhetene har rullet opp.

I kveld skal hun blant annet konfrontere politiet med at de to brødrene på fire og seks år ble utsatt for tortur og seksuelle overgrep uten at noen grep inn.

- Dette er noe av det viktigste jeg kan gjøre som journalist, sier hun.

Teige mener likevel at dersom «Tabloid», som har gått i ni år, erstattes med et annet aktualitetsprogram som får bedre vilkår, kan det komme noe godt ut av nedleggelsen.

- For bra for sendetida
- Tabloid er egentlig et for godt program til en plass på sendeflaten der det konkurrerer mot Dagsrevyen og går for tidlig til å få med seg småbarnsforeldrene, sier programlederen, som har ivret for en ny sendetid og mer talkshowaktig profil.

- Dersom ledelsen holder det de lover og vil dyrke fram og virkelig satse på et nytt aktualitetsprogram, synes jeg det er greit at «Tabloid» legges ned, sier hun.

130 av drøyt 800 årsverk forsvinner i TV 2 som følge av de nye spareplanene. Mellom 40 og 50 årsverk ryker i nyhetsavdelingen. Etter det Dagbladet.no erfarer vil også profilavdelingen, som jobber med egenprofilering og vignetter, legges ned, i likhet med ungdomsprogrammet «Waschera».

Heller ikke sporten skal skjermes. Her skal det kuttes 18 årsverk. Underholdningsavdelingen og TV 2.no. vil derimot unngå kutt i denne runden.

TRIST DAG: Trude Teige mener "Tabloid" har vært viktig for TV 2s rykte som seriøs samfunnsaktør.
TRIST DAG: Trude Teige mener "Tabloid" har vært viktig for TV 2s rykte som seriøs samfunnsaktør. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media