Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Frykter ikke forbannelsen

Akkurat som Supermann har skuespiller Brandon Routh valgt å ikke la seg styre av frykt. Dermed var han allerede i utgangspunktet godt forberedt til rollen som den trikotkledde superhelten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Supermann, mannen av stål, stjernereporter Lois Lanes store kjærlighet. Mange år etter at Christopher Reeve udødeliggjorde helten fra planeten Krypton, er det nå nykommeren Brandon Routh som gir liv til Clark Kent, alias Supermann. Dagbladet møtte skuespillere og regissør i London før premieren.

-  Følsom og sky

Brandon Routh er den ukjente såpeskuespilleren som kan stå foran det store gjennombruddet med rollen som Supermann. I London møter han verdenspressen rolig og veltalende, og som så mange andre har påpekt; ja, han er skremmende lik forgjengeren Christopher Reeve.

Enda mer minner han om Barbies ledsager Ken, med sitt velpolerte ytre. Men regissør Brian Singer påstår han så noe annet, bortenfor Brandons vakre ytre, som gjorde ham til rett mann:

-  Brandon har en følsomhet og skyhet ved seg som gjør ham perfekt til rollen. Han gjør Supermann menneskelig, noe som er enda viktigere i denne filmen enn de gamle filmene, sier Singer.I «Superman Returns» har Supermann vært borte fra byen Metropolis i fem år. Når han endelig kommer tilbake, har hans store kjærlighet Louis Lane forlovet seg og fått en sønn. Men selvsagt har hun ikke glemt vår helt, og det er duket for kaos på følelsesfronten når de to igjen blir journalistkolleger i avisa The Daily Planet.

Brian Singer var klar på at han ville ha en ukjent skuespiller til å spille Supermann, en som ingen forbinder med andre roller.

-  Det er klart det var litt skremmende i starten, jeg sa jo ja til å spille Supermann! sier Brandon Routh med ærefrykt i stemmen.

Uten frykt

STOR FAN: Brandon Routh har sitt første minne om Supermann fra han var syv år gammel. -  Da satt jeg i stua hjemme, med Supermann-pysj og så Supermann på tv. Nå er det meg folk forbinder med ham, det er helt absurd! sier Brandon Routh. Foto: SCANPIX
STOR FAN: Brandon Routh har sitt første minne om Supermann fra han var syv år gammel. - Da satt jeg i stua hjemme, med Supermann-pysj og så Supermann på tv. Nå er det meg folk forbinder med ham, det er helt absurd! sier Brandon Routh. Foto: SCANPIX Vis mer

En journalist spør ham om han ikke er redd for den såkalte forbannelsen som hviler over rollen. Flere av skuespillerne som har spilt i de tidligere filmene og tv-seriene har vært forfulgt av uhell seinere i karrieren. Christopher Reeve falt av en hest og ble lam. Han døde seinere av skadene.

-  Jeg velger å ikke la meg styre av frykt, så jeg satser på at det går bra med meg, smiler han.

-  Ikke nevn forbannelsen!, bryter Kevin Spacey inn med mørk stemme.

Oscar-vinneren spiller skurken Lex Luthor i «Superman Returns», en rolle han trives med.

-  Alle sier til meg at jeg ser ut til å kose meg stort i rollen som Lex. Selvsagt koser jeg meg, jeg er jo Lex. Lex er meg, spøker han.

Brando-comeback

På spørsmål om hvorfor han sa ja til å spille i en blockbuster som denne, svarer han:

-  Hvis det var godt nok for Marlon Brando, er det godt nok for meg.

Marlon Brando spilte Supermanns far, Jor-El, i Richard Donners film fra 1978. Ved hjelp av avansert teknologi har Brian Singer manipulert inn avdøde Brando som Jor-El i den nye filmen.

-  Det er fantastisk. Vi har fått Brando med i filmen, og vi får ham til å si ting han egentlig aldri har sagt. Men det bringer noe ekstra til filmen, og jeg valgte å gjøre det for å vise både ham og de gamle filmene respekt, sier Singer.

-  Marlon Brando ville elsket denne rollen. Han får betalt, men trenger ikke møte opp, legger Kevin Spacey til med et skjevt smil.