Frykter ikke Oasis-kaos

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Quart-ledelsen frykter ikke noen gjentagelse av gårsdagens Moby-kaos når Oasis drar i gang i Bendiksbukta i morgen.

Det ble amper stemning da flere hundre tilskuere ikke slapp inn på gårsdagens Moby-konsert. Den nye scenen i Salamanderparken ble rett og slett for liten for storselgeren Moby, mens det var mer enn god plass i Bendiksbukta der Nine Inch Nails spilte samtidig.

- Det er lett å være etterpåklok, men Moby var ikke større en NIN da vi fordelte scenene, sier Quartens pressesjef Pål Hetland, som godt skjønner skuffelsen til de som ikke slapp inn.

På grunn av kontraktene Quart-festivalen hadde med bandene, var det uaktuelt å bytte scener, selv om festivalsjef Toffen Gunnufsen innrømmer overfor Fædrelandsvennen at det hadde vært det beste.

Pressesjef Hetland kjenner ikke til at noen av de mange som hadde kommet til Quart for å se Moby, men som ikke kom inn, har krevd pengene igjen.

Han frykter uansett ikke noen gjentagelse av kaoset i morgen. Da går Oasis på i Bendiksbukta, uten konkurranse fra Salamanderparken. Konserten er helt utsolgt. Dermed kommer over åtte tusen publikummere til å stue seg sammen i på den gresskledte skråningen ned mot scenen.

- I følge politiet tåler området ti til tolv tusen personer, så dette går bra. Her slipper alle inn, lover Hetland.

Det er fortsatt ledige billetter til fredag og lørdag.