Frykter ikke søksmål

Advokatene til Andrew Lloyd Webber og Paul Weller peser ham i nakken, men Håkan Hellström er ikke redd for plagiatsøksmål.

- Jeg er ikke redd for advokatene. Husk at Lloyd Webber har stjålet dette fra Puccini, sier Håkan Hellström til Dagbladet.

Hellströms plateselskap har derimot ikke tatt noen sjanser, og fjernet den potensielle Webber-plagiaten «Pie Jesu» fra singelen «Kom igen Lena!».

Den inneholder i sin tur tekstlinjer fra The Jam som Paul Wellers advokater plutselig er blitt interessert i.

Ved forrige korsvei, albumet «Känn ingen sorg för mig, Göteborg», var det Morrissey og The Smiths som kom ut igjen i göteborgsk tapning.

Fra hjertet

- Se på Bob Dylan, sisteskiva hans er full av lån fra musikkhistorien. Og Cornelis Vreeswijk lånte av Bob Dylan. Hjulet er funnet opp allerede, og vi holder det snurrende, sier Håkan Hellström, og benekter at han er en tjuv. - Jeg klarer ikke å se på musikk som noe man kan eie eller låne ut eller veie på gullvekt. Og jeg orker ikke å tenke på copyrightlovgivningen og advokater når jeg skriver musikk.

Dette er melodier fra hjertet, en kombinasjon av alt jeg elsker, sier Hellström til sitt forsvar.

Passer overalt

Det nye albumet «Det är så jag säger det» kommer mandag. Håkan Hellström er allerede overalt, og han elsker det.

I helga spontansang han en Vreeswijk-samba på svensk tv uten øving. I fjor sommer stilte han opp i Sveriges svar på «Da Capo», «Allsång på Skansen». Der sang han «Så lenge skutan kan gå».

Spennende

- Andre må sette grenser for meg, så jeg ikke brenner opp meg selv. Men jeg passer inn overalt, og ser ingen grenser. Det er spennende å begi seg ut på eventyr. Og jeg er ikke beregnende og kynisk, slår han fast.

I november spiller Håkan Hellström tre konserter i Norge - i Bergen (7.), Oslo (8.) og Trondheim (9.).

Les mer om den svenske artisten på www.hakanhellstrom.com

HÅKAN KOMMER:</B> Håkan Hellström skal spille i Bergen, Oslo og Trondheim neste måned.