Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Frykter ikke Toffens nye festival

Roskilde tror ikke Hovefestivalen får de største artistene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også:

Hove(d)festivalen?

(Dagbladet.no): Toffens nye festival går av stabelen utenfor Arendal til neste år, og den tidligere Quart-sjefen har selv uttalt at målet er å bli en slags norsk variant av Roskilde.

Det vil bli plass til rundt 20 000 tilskuere på den tidligere militærleiren på Tromøy, og campingmulighetene er gode.

Både Quart, Hovefestivalen og Roskilde vil trolig arrangeres i tidsrommet rundt den første uka i juli, men Esben Danielsen - pressetalsmann for Roskilde - er ikke altfor redd for at folk velger sørlandet framfor Danmark.

- Det vil selvfølgelig være et stort problem hvis den norske festivalen tar 10 000 gjester fra oss, men det tror jeg ikke skjer med det samme. Så lenge den norske festivalen bare kan ta imot 15 000 gjester, klarer de vel neppe å tiltrekke seg de helt store navnene, sier Danielsen til den danske avisa Urban.

Uttalelsene til Danielsen rimer dårlig med ambisjonene til Toffen Gunnufsen og hans makker Svein Bjørge. De har tidligere uttalt at de drømmer om navn som Red Hot Chili Peppers og Metallica til neste år.

Uansett håper Roskildes pressetalsmann at nordmennene på Roskilde er ute etter noe ekstra.

STARTER PÅ NYTT: Toffen Gunnufsen planlegger ny festival utenfor Arendal. Men Roskilde får ikke umiddelbart panikk av økt konkurranse. FOTO: ANDERS GRØNNEBERG
STARTER PÅ NYTT: Toffen Gunnufsen planlegger ny festival utenfor Arendal. Men Roskilde får ikke umiddelbart panikk av økt konkurranse. FOTO: ANDERS GRØNNEBERG Vis mer

- Nordmennene kommer generelt ikke bare for å høre musikk, men også for å få en utenlandstur ut av det, sier han.

Han kjenner ikke til at den nybakte festivalledelsen har tatt kontakt med sine danske kolleger for å få til et samarbeid om de store navnene.