MGP 2018

Frykter internasjonal MGP-jury diskriminerer norske låter

Vidar Villa håper norsk tekst kan gi Lisboa-billett. Men manageren frykter ny stemmeordning ødelegger vinnersjansene.

SYNGER PÅ NORSK: Vidar «Villa» Mohaugen (til venstre) er den eneste av årets MGP-finalister som synger på norsk. Her med låtskrivermakker Jonas Thomassen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SYNGER PÅ NORSK: Vidar «Villa» Mohaugen (til venstre) er den eneste av årets MGP-finalister som synger på norsk. Her med låtskrivermakker Jonas Thomassen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I fjor ble det innført en ny stemmeordning i Melodi Grand Prix, for å øke Norges vinnersjanser i den europeiske finalen.

Det innebærer at stemmene fra en internasjonal fagjury teller femti prosent når man skal velge de fire gullfinalistene i den norske MGP-finalen. I gullduellen er det kun det norske folk som bestemmer.

- Jeg føler de nye reglene gjør det veldig vanskelig å synge på norsk i MGP, sier Chris Collings. ​

Collings er manager for Vidar Villa, som er den eneste artisten med norskspråklig låt i lørdagens finale.

Med «Moren Din» håper Villa å danke ut finalister som Alexander Rybak, Ida Maria, Stella Mwangi og Alexander Walmann, som alle synger på engelsk.

- Vi får jo en ulempe når en internasjonal jury er med på å avgjøre den norske vinneren, sier Collings.

Ny stemmeordning

- Når den internasjonale juryen ser en norsk finale der ni artister synger på engelsk, og kun én artist synger på norsk, kan det i verste fall føre til at låta skiller seg negativt ut, og at juryen ikke skjønner hva den har i konkurransen å gjøre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer