Frykter milliardtap

Aktører i kulturlivet tror omsetningen vil bli nesten halvert i 2021 dersom smitteverntiltakene fortsetter, viser en ny rapport fra Kulturrådet.

STRAMMER INN: - Det er alarmerende, sier Raymond Johansen, før han kommer med de nye strenge tiltakene for hovedstaden. Smittervernstiltakene kan halvere omsetningene til kulturlivet i 2021 Video: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Omsetning i kulturlivet kan bli omtrent halvert i 2021 på grunn av coronapandemien. Det vil i så fall utgjøre et tap på 17 milliarder kroner.

- Dette rammer de små og mellomstore bedriftene hardest. Vi vet at de færreste i kultursektoren har kapital til å holde på ansatte eller stå uten omsetning over lengre tid. I verste fall sitter vi igjen med noen få store selskaper når pandemien er over, sier direktør Kristin Danielsen i Kulturrådet i en pressemelding.

Rapporten, som Menon Economics og BI: CCI har laget på oppdrag fra Kulturrådet, baserer seg på en spørreundersøkelse blant mer enn 4.000 aktører i norsk kultursektor. Dersom smittevernrestriksjonene opprettholdes anslår de at den totale omsetningen vil falle med 45 sammenliknet med et normalår.

Danielsen mener rapporten viser at regjeringens tiltak for kultursektoren både må videreføres og utvides.

- Kultursektoren er blant de sektorene som har blitt rammet hardest av koronakrisen, og vi håper det snart blir mulig å vurdere mer målrettede og nyanserte tiltak, sier hun.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer