Frykter Norge blir frihavn for pedofile og kriminelle

Derfor vil Ap-Helga ha datalagringsdirektivet. Svarer deg i nettmøte torsdag 10.50. Send inn spørsmål!

SVARER DEG: Ap-nestleder og parlamentarisk leder Helga Pedersen svarer på hva partiet mener om datalagringsdirektivet.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
SVARER DEG: Ap-nestleder og parlamentarisk leder Helga Pedersen svarer på hva partiet mener om datalagringsdirektivet. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): I går ble en bred allianse med representanter fra Høyre til ytterste venstre stiftet, med mål om å hindre EUs datalagringsdirektiv fra å innføres i Norge gjenom EØS-avtalen.

Regjeringen varslet i Soria Moria II at det trolig vil være dissens om datalagringsdirektivet innad i regjeringen. Altså vil det være i  Stortinget utfallet avgjøres. FrP, Venstre, SV og Sp har alle slått fast at de går mot direktivet og ikke ønsker det som en del av norsk lovverk.

Vil avsløre seksuelle overgrep- Vi ønsker å implementere direktivet dersom det ikke fremkommer store negative konsekvenser for personvernet. Nå skal det settes i gang en høringsrunde som trolig avsluttes til våren, men vårt utgangspunkt er at stadig mer skjer i den digitale verden og at vi trenger verktøy for å avsløre seksuelle overgrep eller organisert kriminalitet, sier nestleder Helga Pedersen til Dagbladet.I Høyre forlanger stadig flere at Norge forsøker å reservere seg mot det omstridte direktivet. Ap har så langt ikke tonet flagg, men Helga Pedersen går langt i å forsvare direktivet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.