Frykter Tone-sensur

Bladet Mann har sendt sin Ipad-versjon til godkjenning hos Apple, men frykter at en lettkledd Tone Damli vil bli sensurert.

FORSIDEPIKE:  Tone Damli preger fronten til bladet Manns første Ipad-versjon. Bladet frykter nå å bli sensurert av Apple og Steve Jobs.  Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.
FORSIDEPIKE: Tone Damli preger fronten til bladet Manns første Ipad-versjon. Bladet frykter nå å bli sensurert av Apple og Steve Jobs. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har nå laget en ferdig versjon av Mann for Ipad, og vi håper på godkjenning. Men man vet aldri med Apple, og vi frykter at vi kan få avslag, sier Manns sjefredaktør Knut Christian Moeng.

Bakgrunnen for denne frykten er at Apple og dets ubestridte leder Steve Jobs, må godkjenne alt som skal publiseres på lesebrettet Ipad.

- Dessverre er det slik at vi har fått en ny «sjefredaktør», nemlig Steve Jobs, og han har siste ordet, forklarer Moeng.

Slår tilbake Og når Mann til sin første utgave har gått gjennom bladets tidligere forsidepiker og plukket ut de ti ultimate damene, med en lettkledd Tone Damli på front, ja så har de grunn til å skjelve litt i buksene.

I Danmark satte Jobs nylig en stopper for Ekstrabladets Ipad-versjon på grunn av de lettkledde side ni-pikene.

Den saken tas nå med til Europaparlamentet.

- Overformynderi Moeng varsler at dersom Jobs utøver like streng sensur i Norge, så vil magasinene stå sammen.

- Da vil det være naturlig å samarbeide mot Jobs, fordi dette er et overformynderi vi ikke kan leve med. Jeg kan tenke meg det blir bråk, og vi vil argumentere hardt og heftig, sier Moeng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer