Nynazister utenfor synagoge i Oslo:

Frykter «USA-smitte»

Nynazister aksjonerte utenfor synagogen i Oslo søndag. Forstander i Det mosaiske trossamfunn sier antisemittisme blir bagatellisert.

EKKELT: Ervin Kohn beskriver opplevelsen utenfor syngagogen som ekkel og ubehagelig. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
EKKELT: Ervin Kohn beskriver opplevelsen utenfor syngagogen som ekkel og ubehagelig. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Søndag startet jøder over hele verden den jødiske forsoningsdagen Yom kippur, den viktigste høytida i jødedommen. Samme dag delte tre medlemmer fra Den nordiske motstandsbevegelsen (DNM) ut løpesedler med hatpropaganda mot de jødiske ritualene omskjæring og kosher-slakt utenfor synagogen.

- Det var ekkelt og ubehagelig. Det er snakk om nynazister, og det blir ekstra ubehagelig når dette skjer under Yom kippur, sier Ervin Kohn, forstander i Det mosaiske trossamfunn og nestleder ved Antirasistisk Senter, til Dagbladet.

Nynazistene ble bortvist av politiet. Kohn sier at styret i trossamfunnet ikke har besluttet om de vil anmelde hendelsen.

- Vi anmeldte DNM og organisasjonens nettside i 2018 for antisemittisme. Der hadde de en egen fane kalt «jødespørsmålet». Anmeldelsen ble henlagt, og er et godt eksempel på at man ikke ser eller gjenkjenner antisemittisme, og når man gjør det blir den bagatellisert. Jeg oppfordrer våre ledere, politiske ledere, religiøse ledere og redaktørene til å uttrykke sin avsky, sier han.

Det var Jerusalem Post som først omtalte saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer