Petter Stordalen

Fryktet at forholdet skulle ryke

Skriver i boka «Endelig mandag» om kjærester som går fra hverandre på grunn av sykdom.

BRUDD: Petter og Gunhild Stordalen melder at de at flytter fra hverandre etter 14 år. Foto: NTB Scanpix / Redigering: Øystein Sæthre Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nylig kom Petter Stordalen (56) ut med boka «Endelig mandag», om det å elske hverdagen. Den er skrevet som en dagbok, og deler av den er viet hans kone, Gunhild (40).

Paret har de siste åra vært et av de aller største kjendisparene i Norge. De har vært åpne om forholdet, og sykdommen som rammet Gunhild for fem år siden.

Sykdom og slitasje

Gunhild og Petter Stordalen har ofte erklært sin kjærlighet til hverandre offentlig. Derfor kommer det som en stor overraskelse at de flytter fra hverandre etter å ha vært sammen i 14 år. De giftet seg i 2010.

Frykten for at et brudd skulle komme, har tydeligvis Petter tenkt på - og fryktet.

I boka «Endelig mandag» under kapittelet «Oslo 12. juli» skriver han:

«I dag leste jeg at foreldre som mister et barn, har større sannsynlighet for å gå fra hverandre. Det samme gjelder kjærestepar der en i forholdet er alvorlig syk.»

En stor sorg

I boka kan vi lese at Petter grubler, mens han den sommerdagen tar en padletur på vannet. Han tenker på frykten og usikkerheten de går gjennom. Gunhild fikk i 2014 diagnosen systemisk sklerodermi. Det er en autoimmun, dødelig sykdom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer