FORHANDLER: Olav Terjeson Sandnes er sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2.
Foto: Paul S. Amundsen / NTB scanpix
FORHANDLER: Olav Terjeson Sandnes er sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2. Foto: Paul S. Amundsen / NTB scanpixVis mer

Fryktet svarte TV 2-skjermer ved midnatt. Nå er forhandlings­fristen forlenget

TV 2 og Altibox vil forhandle videre i dagene framover.

(Dagbladet): Fristen i forhandlingene mellom TV 2 og Altibox gikk i utgangspunktet ut ved midnatt. Men nå har partene bestemt seg for å forhandle videre. Dermed slapp Altibox-kundene med skrekken, og kan fortsett se på TV 2-kanalene natt til tirsdag.

– Det er utfordrende forhandlinger, men dialogen er konstruktiv, og vi har derfor blitt enige om å forhandle videre i dagene som kommer, sier Kjetil Nilsen, direktør for distribusjon og teknologi i TV 2.

Tilleggstjenester

Frykten for at seerne skal gå glipp av fotball-EM spiller inn på beslutningen om å forhandle videre.

- Vi sender fotball-EM, Tour de France og OL i Rio på TV 2. Og vi ønsker selvsagt at alle TV-seerne skal få oppleve tidenes sportssommer på TV 2. Derfor er begge parter opptatt av å fortsette forhandlingene i dagene som kommer, sier kommunikasjonssjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, til Dagbladet.

Han sier forhandlingene ikke bare handler om pris.

- Det handler også om tilleggstjenester som ligger i en sånn distribusjonsavtale. Jeg ønsker ikke å kommentere hvilke tilleggstjenester det er snakk om, sier Dahl.

Fristen utsatt

Alle Altibox-kunder sto i fare for å miste samtlige TV 2-kanaler fra natt til tirsdag, men ti minutter før midnatt kunne kommunikasjonsrådgiver Lars Rasdal i Altibox avkrefte at det blir svarte tv-skjermer ved midnatt.

- Partene er enige om å fortsette forhandlingene, sier han til NTB.

Partene har siden mai forhandlet om hvor mye distributøren Altibox skal betale TV 2 for å få selge TV 2-kanalene som en del av sin kanalpakke.

Altibox er landets tredje største tv-distributør med vel 300 000 abonnenter. Avtalen gikk egentlig ut 1. juni, men fristen ble utsatt til 20. juni.

Søndag kveld kom meldingen om at det var brudd i forhandlingene. Dersom partene ikke blir enige før midnatt vil TV 2 gå i svart for Altibox' kunder.