AVGJØRENDE: Komponist Henrik Hellstenius og sanger Solveig Slettahjell tar tak i en av den klassiske musikkens storheter, Robert Schumanns «Dichterliebe», og serverer sangsyklusen i re-komponert versjon i Oslo-Filharmonien denne uka. Foto: TERJE MOSNES
AVGJØRENDE: Komponist Henrik Hellstenius og sanger Solveig Slettahjell tar tak i en av den klassiske musikkens storheter, Robert Schumanns «Dichterliebe», og serverer sangsyklusen i re-komponert versjon i Oslo-Filharmonien denne uka. Foto: TERJE MOSNESVis mer

Fryktløse tradisjonstolkere

Hvorfor gidder Henrik Hellstenius (51) og Solveig Slettahjell (43) å bry seg med Schumann-favoritten «Dichterliebe» (175)?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Symfoniorkestre over hele verden sliter med å fylle konsertsalene. Mindre og mindre av det tradisjonelle orkesterrepertoaret trekker publikum, og da blir det viktig å si: «Lytt til denne musikken på en ny måte!» sier Henrik Hellstenius med et engasjement som bærer tvers gjennom en ulmende influensa.

Komponist og musikkhøgskoleprofessor Hellstenius er Oslo-Filharmoniens komponistprofil denne konsertsesongen, og førstkommende fredag framfører orkesteret hans re-komposisjon av av Robert Schumanns «Dichterliebe».

Christian Eggen dirigerer, Solveig Slettahjell skal synge Heinrich Heines høyromantiske, metaforrike tekster som de knapt er blitt sunget før og spørsmålet gir seg selv: Hva er det Hellstenius gjør med en av den klassiske musikkens mest elskede verk? Hellstenius + Schumann - trekker det opp til en musikalsk «Melgaard + Munch»-parallell i Oslo Konserthus fredag kveld?

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn