Statsbudsjettet om kringkastingsavgift:

Fryser NRK-lisensen

Regjeringen etterkommer ikke kringkastingssjefens beskjedne ønske. Kutter samtidig i pressestøtte.

NESTE ÅRS LISENS: Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen får meddelt statsbudsjettets forslag til NRK-lisens i dag . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NESTE ÅRS LISENS: Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen får meddelt statsbudsjettets forslag til NRK-lisens i dag . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En sentral opplysning for medier og forbrukere i Statsbudsjettet som legges fram i dag, er forslaget til lisensnivået for neste år.

I fjor fikk NRK innvilget en lisensøkning på 25 kr per lisens, rundt en tredel av det de ba om. I år har kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen bedt om en økning på beskjedne 30 kroner i sitt årlige lisensbrev.

Fryser lisensnivået

I dagens statsbudsjett vil regjeringa ikke heve lisensnivået.

Dermed blir neste års lisens, som i år, på kr 2577, pluss 10 prosent moms, hvis det foreslåtte statsbudsjettet vedtas.

- Det er ikke nødvendig å øke kringkastingsavgiften nå. Kringkastingsavgiften til NRK har økt mer enn den generelle prisstigningen de siste ti årene, samtidig som antallet lisensbetalere har økt, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland i en pressemelding.

Inkludert moms blir den endelige fakturaen fra NRK på 2834,70 kroner.

Kan endres

Kulturdepartementet legger i pressemeldingen til grunn at lisensen har økt med 664 kroner fra 2006 til 2015, en stigning som skal være «nesten dobbelt så høy som den generelle prisstigningen», samtidig som antall lisensbetalere har økt med mer enn 200 000 personer siden 2006.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer