Frysningframkallende maktdemonstrasjon fra Karpe Diem

Seiersrunde i Oslo Spektrum - uten å ha vært med på et eneste realityprogram.

TOPPET FORVENTNINGENE: Karpe Diem leverte kanskje den første utsolgte norske rapkonserten i Spektrum, uten at det egentlig kan kalles en hiphop-konsert. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
TOPPET FORVENTNINGENE: Karpe Diem leverte kanskje den første utsolgte norske rapkonserten i Spektrum, uten at det egentlig kan kalles en hiphop-konsert. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: «Vi stod aldri utenfor Oslo Sentrum og drømte om å spille her. Oslo Spektrum var for amerikanske stjerner, ikke norske hiphop-artister». Ordene tilhører Karpe Diem-halvdel, Magdi Ytreeide Abdelmaguid, under lørdagens konsert, men beskriver også de flestes reaksjon på nyheten om at Karpe Diem skulle forsøke å fylle den største konsertsalen Oslo Sentrum har å by på.

«Jeg var den første til å si at 'nei, akkurat det kommer de ikke til å klare'», slo den ellers så klarsynte «Idol»-Gunnar Greve fast, da jeg møtte ham litt tidligere samme dag og diskuterte det Asbjørn Slettemark i en kommentar i Dagbladet passende nok har beskrevet som norske artisters ultimate «kroningsseremoni». Oslo Spektrum, Norges eget svar på New Yorks legendariske Madison Square Garden, som kun er holdt av til folkehelter som Morten Abel, Madruga, Kaizers Orchestra, Hellbillies - og nå altså to rappere fra Oslo.

Gjennomproft Det er en aldri så liten sensasjon i seg selv, da dette er første gangen en norsk rapgruppe fyller Oslo Spektrum, dog likevel et poeng som kanskje ikke føles fullt så relevant for alle som har sett Karpe Diems musikalske utvikling de seneste årene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer