«Nobel»-stjernene levde som soldater i månedsvis:

- FSK-soldatene fortjener stor respekt

Anders Danielsen Lie og Aksel Hennie har tatt igjen manglende militærerfaring under innspillingen av NRK-serien.

SENTRALE ROLLER: Anders Danielsen Lie (t.v.) og Aksel Hennie satte seg grundig inn i soldattilværelsen under arbeidet med serien «Nobel». Foto: Eirik Evjen / Monster Scripted 
SENTRALE ROLLER: Anders Danielsen Lie (t.v.) og Aksel Hennie satte seg grundig inn i soldattilværelsen under arbeidet med serien «Nobel». Foto: Eirik Evjen / Monster Scripted  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MARRAKECH (Dagbladet):

- Dette er en annerledes rolle for meg, jeg har jo mest spilt deprimerte forfattere. Dette er mye, mye mer fysisk, sier Anders Danielsen Lie med et smil.

Han nyter en fridag fra gigantproduksjonen med mer enn hundre innspillingsdager da Dagbladet besøker filmsettet i Marokko høsten 2015. Ute på den knusktørre landsbygda utenfor Marrakech har «Nobel»-teamet funnet sitt Afghanistan.

I NRK-serien spiller Anders Danielsen Lie og Aksel Hennie barndomskamerater og henholdsvis leder og nestkommanderende for en hardt presset patrulje med spesialsoldater fra Forsvarets spesialkommando (FSK), utstasjonert i Afghanistan.

Både under arbeidet med manus og selve innspillingen har det blitt satset knallhardt på en realistisk linje, og skuespillerne i de militære rollene har måttet venne seg til nye rammer både fysisk og mentalt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer