VM I FOLKEFEST: Uansett hva som skal arrangeres i Norge så skal det være en folkefest. VM i skiskyting er ikke det, sier en harm leder av en delikat laug på Fagerborg i Oslo. Foto: Hans Arne Vedlog
VM I FOLKEFEST: Uansett hva som skal arrangeres i Norge så skal det være en folkefest. VM i skiskyting er ikke det, sier en harm leder av en delikat laug på Fagerborg i Oslo. Foto: Hans Arne VedlogVis mer

Fuck folkefesten

På 8. mars raser en kvinnelige leder av et potent laug, hun våger der andre synger Ja, vi elsker. Hurra!

Meninger

8. mars: Uten kvinnfolk stopper verden. Under denne deilige parolen hadde Vestre Fagerborg Liggende, Blide og Stående Grinebiter Laug (VFLBOSGBL) innkalt til et hastemøte på en hittil ukjent adresse i Oslo natt til i går.

Det ble en helaften for de små overskrifter. Lauget består av to oppgående kvinner og en nedlagt mann, men sammen er de G35, som det fortsatt heter. Foruten å skåle for frihet, likhet, kyss, klapp og klem var lauget særs krasse mot den idrettsmaren som rir nasjon Folkefest.
Eller som forkvinnen så treffende sa: Folkefest? Jeg skal gi Dem folkefest, jeg! Det som for eksempel utspiller seg i Holmenkollen i disse dager er det reneste sludder og bortkastet bruk av offentlige midler, nasjonalsang og tid som skulle vært brukt på de viktige ting. Vinteridrett er så 1952.

Og hun fortsatte: Skiskyting er en marginal idrett for zoombier som tror at det å gå rundt med kubjeller og flagg malt i ansiktet, heiende på noen snørrbefengte mennesker som går på langrennsski med ei rifle, at det er noe å ha på livets CV. Nei, disse medmenneskene er bom, bom og bom. Kollen burde rives, stedet burde omreguleres til boligblokker for mennesker som trenger tak over hodet — noe sånt ville nok sørget for en revolusjon blant borgerskapets servile nikkersadel.

Vi i lauget har siden starten i 1967 (mars måned) vært trofaste mot at skiskyting er en idrett som passer best på radio — og da etter at alle har lagt seg. Jo da, vi forstår at noen forsvarsvenner liker våpen på godt trente mennesker, men hva så, sier hun.

Vel vitende om at hennes utsagn vil bli tolket langt verre enn om hun hadde klaget på katolikker, muslimer, generaler & hauker, norsk presse generelt og fasitsvargenerasjonen fra venstresida. Etter hennes utblåsning ble det vedtatt at ingen av medlemmene skal bruke ett eneste minutt på VM i dumme gulljakker, men at de heller skal støtte de forfulgte uten våpen.

Møtet ble avrundet med lynlotteri, eggelikør og skyting på blink med luftpistol.