Fucking festlig!

Svært vellykket og svært grovkornet satire.

Helvete - bokstavelig talt - bryter løs når guttene Stan, Kyle, Kenny og Cartman sniker seg inn på kino for å se «Asses of Fire», den siste filmen til de kanadiske komikerne Terrance og Phillip. Filmen er full av bannskap som guttene kopierer ned til det minste «fuck». Mødrene i South Park er forferdet, mener Canada har skylden og legger press på regjeringen til å starte en krig mot nabolandet i nord. Samtidig planlegger Satan og nylig avdøde Saddam Hussein å overta verdensherredømmet. Mens autoritetene er opptatt med å slå hverandre i hjel, er det opp til barna i South Park å redde verden.

Regissør Parker & co. har valgt å gi det hele musikalinnpakning. Kombinasjonen av søte Broadway-melodier og grove tekster gir sanger som «Shut Your Fucking Face, Unclefucker» og «Kyle\'s Mom\'s a Big, Fat Bitch» en enda sterkere effekt. Filmen er for øvrig spekket med detaljer en skal være usedvanlig humørløs for ikke å flire av. Men det er likevel først som satire at «South Park...» blir virkelig interessant. Bak den grove animasjonen (er det mulig å komme lenger fra kinoaktuelle «Toy Story 2»?) og de grove verbale utbruddene, rettes søkelyset mot sensur, ytringsfrihet og myndighetenes dobbeltmoral på dette feltet.

I USA fikk filmen 17-årsgrense. Her hjemme må man være over 11, selv om det definitivt er en voksenfilm; de aller fleste poengene vil garantert gå langt over hodet på de yngste. Men gå og se sjøl: «South Park - større, lenger og usensurert» er en film med et seriøst budskap - og den er fucking garantert noe av det morsomste du kan se på kino akkurat nå.