Fucking oppfølger

VENEZIA (Dagbladet): «Fucking Åmål»-regissør Lukas Moodysson (31) slåss mot sin egen suksess når han lanserer oppfølgerfilmen «Tillsammans».

Filmen handler om det politisk korrekte livet i et kollektiv på 70-tallet. Barna demonstrerer for å få lov til å spise pølse, de voksne bedriver fri sex, og idealene drukner i sjalusi og oppvaskkrangler.

- Heldigvis hadde jeg ideen før jeg slapp «Fucking Åmål», sier Lukas Moodysson til Dagbladet.

Forventningspresset på den unge regissøren begynner å slippe taket. «Tillsammans» vises på Filmfestivalen i Venezia i kveld. I Sverige er den allerede en kritiker- og publikumssuksess, etter én uke på kino. Den internasjonale pressen tok svært godt imot filmen på en førvisning på Festivalen i Venezia i går.

- «Tillsammans» handler om hva som skjer når idealene kolliderer med virkeligheten, sier regissøren. Hans egen sønn på tre år spiller ett av barna i kollektivet.

- Filmen er ikke selvbiografisk, jeg har ikke vokst opp i et kollektiv selv. Jeg hadde lyst til å lage en film der skuespillerne hadde skjegg og 70-tallsklær. Men underbevisst ligger det vel ting som handler om egen barndom.

Selv kjenner Lukas Moodysson seg mest igjen i typen som vil verve seg i den tyske terroristgruppa Baader-Meinhof.

- Jeg deler hans aggresjon - og dessverre hans misjoneringsiver, ler han.

SUKSESSJENTENE: Alexandra Dahlström (t.v.) og Rebecca Liljeberg hadde hovedrollene i «Fucking Åmål». Nå kommer regissør Lukas Moodysson med en ny film, «Tilsammans».
SUKSESSJENTENE: Alexandra Dahlström (t.v.) og Rebecca Liljeberg hadde hovedrollene i «Fucking Åmål». Nå kommer regissør Lukas Moodysson med en ny film, «Tilsammans». Vis mer
SUKSESSJENTENE: Alexandra Dahlström (t.v.) og Rebecca Liljeberg hadde hovedrollene i «Fucking Åmål». Nå kommer regissør Lukas Moodysson med en ny film, «Tilsammans».