Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Fugelli bør friske opp sitt pensum til forberedende prøve i filosofi

Sokrates er en av de mest berømte historiske skikkelser som har måttet bøte med livet for blasfemi på grunn av uredde ytringer.

Direkte komisk blir Fugelli når han i sin hyllest til Støre finner det naturlig å hente inn Sokrates som ba oss om å «være edru blant rasende» når «fare truer og hysteri er i anmarsj». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Direkte komisk blir Fugelli når han i sin hyllest til Støre finner det naturlig å hente inn Sokrates som ba oss om å «være edru blant rasende» når «fare truer og hysteri er i anmarsj». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Meninger

I Dagbladet 13. januar refser Per Fugelli redaktører og journalister som etter massakren i Paris har stått opp for ytringsfriheten. Han forsøker å latterliggjøre dem som «hvite riddere, nesten korsfarere» som er motivert av en «form for fanatisme», og han «aner» også en viss hevnlyst. Det har åpenbart ikke falt Fugelli inn at redaktørenes sterke engasjement delvis reflekterer en gledelig om enn forsinket erkjennelse av at medias holdninger under karikaturstriden i 2006, med noen unntak, var unnfallende og lite imponerende.

Som motsetning til medienes kompromissløse holdning til ytringsfriheten hyller Fugelli «den modige Jonas Gahr Støre» fordi han «antyder at offensisv blasfemi ikke er å anbefale». Er det noen aktør i denne debatten som ikke kan assosieres med mot, er det imidlertid Støre. Hans holdning i 2006 da karikaturstriden raste, var prototypen på feighet og unnfallenhet. I dagens debatt har han heller ikke ønsket eller evnet å fastslå sitt egentlige syn på retten til å fremsette blasfemiske ytringer.

Direkte komisk blir Fugelli når han i sin hyllest til Støre finner det naturlig å hente inn Sokrates som ba oss om å «være edru blant rasende» når «fare truer og hysteri er i anmarsj». Jeg vil her anbefale Fugelli å friske opp sitt pensum til forberedende prøve i filosofi. Han vi da finne at Sokrates er en av de mest berømte historiske skikkelser som har måttet bøte med livet for blasfemi på grunn av uredde ytringer. Bortsett fra forkjærligheten for dialog er likheten med Støre lite påfallende.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media