Fugelli og slimålen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PER FUGELLI

svinger seg til nye dybder med sine infamiteter mot statsministeren 11. august. Han karakteriserer freidig en av Norges mest allsidige og respekterte politikere som en slimål, med et tilhørende enkelt nervesystem gjemt under kamuflerende lag. Han konkluderer med at Bondevik mangler så vel hjerte som hjerne i sitt budskap. Det er nedslående når professoralt intellekt brukes til den blanding av lettvinte generaliseringer og ondsinnede karakteristikker som Fugelli her fremviser. Selv kjenner jeg statsministeren mest gjennom min far, som anså ham for å være en hedersmann og en sjeldent dyktig politiker, med integritet og grunnfestede verdier. Jeg tilhører riktignok ikke statsministerens parti, og jeg føler som forsker og observatør ingen forpliktelse til å forsvare hans regjering. Men mot Fugellis iherdige spark må det reageres, slik jeg vat at også min far ville ha reagert.

DENNE REGJERING

har markert seg i en rekke verdispørsmål sterkere enn noen regjering har på lenge - fra fattigdomsbekjempelse, via sentrale miljøsaker, til kamp mot mobbing og for læring i skolen. Vi kan selvsagt være uenige om politikken på disse og andre områder, Fugelli, men dine mantra om skatteletter til de rike, økt skatt på sykdom og dyrking av vinnere blir ikke mer treffsikre av å bli gjentatt! Denne regjering har tvert om videreført Jens Stoltenbergs ambisjon (som sistnevnte synes å ha glemt) om en offentlig sektor som ikke kan gi alt til alle, men som må gi langt bedre hjelp til dem som virkelig trenger det - en offentlig sektor for fremtiden. Så kan vi gjerne diskutere satsene for egenandeler. Men det finnes ingen rimelighet og seriøsitet i å plassere den sittende regjering på en ytterliggående, kald og kynisk høyrefløy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer