DEBATT

Fugellis «forståelse» har jeg stanget hodet mot hele livet

Skal vi ofre småbarn slik at Frp ikke får poeng? spør Kadra Yusuf.

UENIGE: Kadra Yusuf sier hun ikke forstår et fnugg av Per Fugelli. Nå skal de ha en samtale sammen. Foto: Liv Rønnaug Lilleåsen/NRK
UENIGE: Kadra Yusuf sier hun ikke forstår et fnugg av Per Fugelli. Nå skal de ha en samtale sammen. Foto: Liv Rønnaug Lilleåsen/NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I en ideell verden ville jeg ha vært skikkelig fan av Per Fugelli. En harmdirrende fyr som er opptatt av å kjempe for alle som ikke ser ut som Ola Nordmann. En ordentlig mann godt plassert på venstresiden som er opptatt av å bekjempe fremmedfrykt, er for et multikulturelt samfunn der det er plass til alle. Han er opptatt av at vi skal se hverandre som medmennesker og behandle hverandre med respekt. Hva er det å ikke like, liksom?

Men vent! Se på bildet. Bildet er tatt etter at vi kom ut av radiostudioet til NRK i februar. Fugelli og jeg hadde kranglet om barnebruder.

«Vi skal ikke godta, men prøve å forstå. I deler i verden er dette en skikk. Det har vært sånn i 1000 år,» hadde han sagt etter at det ble kjent at minst 61 mindreårige var gift da de kom til Norge som asylsøkere i fjor. Den yngste jenta var bare elleve år.

  • Les også «Snillhet er feil medisin, Fugelli»

Under radioprogrammet snakket Fugelli stort sett om Fremskrittspartiet, retorikken deres, og hvordan denne kunne fyre opp under fremmedfrykt.

Han var så opptatt av partiet under hele intervjuet, at jeg på et tidspunkt spurte: «Skal vi ofre småbarn og underkommunisere ukultur slik at Frp ikke får poeng?»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer