DEN KLASSISKE URBALLETTEN: I mai er det premiere på «Svanesjøen», den kanskje mest berømte av de klassiske ballettene, i operaen i Bjørvika. Nåværende sjef for Nasjonalballetten Ingrid Lorentzen spilte dobbeltrollen som den sorte og hvite svanen i forrige oppsetning, her med Dirk Weyershausen som prins Siegfried. Foto: Erik Berg / Den Norske Opera og Ballett.  


Foto: Erik Berg
DEN KLASSISKE URBALLETTEN: I mai er det premiere på «Svanesjøen», den kanskje mest berømte av de klassiske ballettene, i operaen i Bjørvika. Nåværende sjef for Nasjonalballetten Ingrid Lorentzen spilte dobbeltrollen som den sorte og hvite svanen i forrige oppsetning, her med Dirk Weyershausen som prins Siegfried. Foto: Erik Berg / Den Norske Opera og Ballett. Foto: Erik BergVis mer

Fugledansen

IDEER: Hvilke muligheter har den som vil trekke urballetten «Svanesjøen» ned fra tåspissen?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Hvis du skal late som om du er et dyr, eller en fugl, hva gjør du? Mange vil ha forsøkt før deg. Å lage dyrelyder, å etterligne bevegelsene deres, har i tusener av år vært en del av barneleker, stammeritualer og kunst.

Den som prøver, velger seg ut et kjennetegn eller en egenskap ved dyret,  ofte det mest umiddelbart gjenkjennelige, og prøver å overta det med sin egen kropp. Det innebærer også at det er noe som velges vekk.

Svanesjøen er den mest kjente av de store, fortellende klassiske ballettene fra 1800-tallet. Den rommer alt det som umiddelbart springer frem på netthinnen for den som hører ordene «klassisk ballett»; smektende musikk, en prins i tights, en ballerina med hvit tutu og lidende mine.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99 kr/mnd)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn