Fuglesang i særklasse

Med «Birds» fortsetter Marius Neset å imponere, ikke minst som komponist.

KOMMER: Marius Neset kommer til både MaiJazz i Stavanger og Festspillene i Bergen neste måned. Besetningene blir ulike, men musikk fra «Birds» blir å høre begge steder. FOTO: TERJE MOSNES
KOMMER: Marius Neset kommer til både MaiJazz i Stavanger og Festspillene i Bergen neste måned. Besetningene blir ulike, men musikk fra «Birds» blir å høre begge steder. FOTO: TERJE MOSNES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Fredag slippes Marius Nesets «Birds» i fysisk distribusjon i Norge. Albumet har allerede høstet galakser av stjerner i internasjonal presse, spesielt britisk, og det er bare å slutte seg til.

MED ei innledende tittellåt som også åpnet Neset/Trondheim Jazzorkesters bestillingskonsert ved Moldejazz i fjor sommer, har «Birds» form av en timelang suite og kan høres som nok et eksempel på de eksepsjonelle kvalitetene som den 28 år gamle København-utdannede saksofonisten og komponisten fra Os utenfor Bergen besitter.

Som på 2011-albumet «Golden Xplosion» er han igjen tilsynelatende uten tekniske begrensninger som instrumentalist.

Mens det var fortolkeren og fortelleren Neset som skinte på hans og tubaisten Daniel Herskedals duoalbum «Neck of the Woods», er det denne gang komponisten/arrangøren Neset som tidvis overvelder med musikk som er djevelsk finurlig tenkt og like krevende arrangert.

OM ulike fuglers sang er en av inspirasjonskildene for albumet, har Neset omsatt inspirasjonen til en fest av melodisk og rytmisk lekenhet, klanglig dynamikk og skiftende stemninger. Den multinasjonale kjernetroppen rundt ham — pianist Ivo Neame, vibrafonist Jim Hart, bassist Jasper Høiby og trommeslager Anton Eger — er på deler av plata supplert av trekkspiller Bjarke Mogensen og flere blåsere, og resultatet er musikk i et slags «Farmers Market møter Maria Schneider Orchestra»-ekko.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer