Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fuktig framtidsepos

Visuelt kreativt tegnefilm-epos

FILM: Tenk deg et framtidssamfunn hvor det regner absolutt hele tiden og hvor den viktigste energikilden er forurensning. Det er utgangspunktet for koreanske «Wonderful Days», et science fiction-epos i tegnefilmformat.

Året er 2142, og en øko-katastrofe har redusert verdens beboelige område til den kunstige byen Ecoban og noen områder rundt den. Ecoban er også et diktatur, hvor arbeidernes liv er verdiløst i forhold til at Ecoban - og dens innerste krets - skal fortsette å eksistere. Og til det trengs mer forurensning.

Hovedpersonene befinner seg på hver sin side av grensene: Jay er politikaptein i Ecoban, hun er trent til å drepe inntrengere, men en dag møter hun en hun ikke kan drepe. Det er avhopperen Shua, Jays gamle venn, som hun trodde var død. Istedet er han blitt en opprører som vil ødelegge Ecoban og igjen gi jorda blå himmel og framtidshåp.

«Wonderful Days» byr på en visuell kreativitet og en detaljrikdom som er overlegen mang en film fra virkeligheten. Åpningsscenen, hvor en futuristisk motorsykkel kjører mot byen, er både mektig og imponerende.

Men historien har ikke alltid den beste framdriften, og siden dette først og fremst er en actionfilm, så blir den veldig stillestående i de rolige passasjene. Dermed blir «Wonderful Days» ikke helt en fulltreffer, men den er absolutt å anbefale til den som ønsker seg en tegnefilm for voksne.

KOREANSK ANIMASJON: Detaljert og visuelt kreativt science fiction-epos.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media