HALV PRIS PÅ ØYABILLETT: Selv om regner pøser ned, strømmer folk til Øyafestivalen. Men noen vil tydeligvis være hjemme, for på Finn.no får du kjøpt dagspass til halv pris. Video: Marie Røssland / Lise Rafaelsen Vis mer

Øyafestivalen er i gang

Fuktig start på Øyafestivalen - folk trosser likevel regnværet

Regnet styrter ned over Oslo, men det blir bare bedre.

(Dagbladet): Årets første dag på Øyafestivalen ble både fuktig og kjølig for dem som tok turen til Tøyenparken i Oslo i dag.

Allerede tirsdag ble det meldt opp mot 40 millimeter nedbør i løpet av 24 timer, og det ble derfor forventet å se festivalpublikummet i regnklær og støvler.

Mange blide fjes

Men til tross for de store nedbørsmengdene, var det mange blide fjes som stormet inn på festivalen så fort området åpnet onsdag formiddag.

LIKE BLID: Haldor W. Jon lot ikke det dårlige været påvirke humøret hans under Øya-åpningen.
LIKE BLID: Haldor W. Jon lot ikke det dårlige været påvirke humøret hans under Øya-åpningen. Vis mer

En av dem var 18 år gamle Haldor W. Jon.

Han gledet seg til å se flere av sine favorittartister, deriblant hiphop-trioen Migos. Han hadde på forhånd sjekket værmeldingen, men hadde ikke ikledd seg helt deretter.

- Ekstra sokker og regnjakke

- Jeg har forberedt meg helt greit. Jeg har egentlig bare på meg vanlige klær, men jeg har med meg et ekstra par med sokker og har på meg en regnjakke. Jeg håper ikke jeg blir syk selv om jeg ikke har på støvler. Jeg håper på det beste, sier han til Dagbladet.

Han mener for øvrig at det alltid er vanskelig å kle seg riktig når det regner, og at man uansett klesvalg står i fare for å bli både våt og kald.

REGN: Søla har allerede dukket opp på Øyafestivalen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
REGN: Søla har allerede dukket opp på Øyafestivalen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Det er litt vanskelig det der, men man får vel bare prøve å holde jakka lukket, også må man nesten ha på seg en jakke som er vanntett. Det er jo litt kjipt, for det er jo et stort åpent område uten noen tak man kan stå under. Så man får bare prøve å ikke la det påvirke humøret, sier han.

Vurderte å droppe festivalen

Han innrømmer at han et øyeblikk vurderte å droppe festivalen på grunn av regnet, men at han hadde gledet seg for mye til å gå glipp av det.

GLEDER SEG: Ingrid Elisabeth Vatne-Larsen har aldri vært på Øyafestivalen tidligere, og synes regnværet la en liten demper på stemningen.
GLEDER SEG: Ingrid Elisabeth Vatne-Larsen har aldri vært på Øyafestivalen tidligere, og synes regnværet la en liten demper på stemningen. Vis mer

- Jeg var jo litt skeptisk også fordi Young Thug ofte avlyser konsertene sine.

- Men nå ser det jo ut som at det går i boks, og da kunne jeg ikke droppe det uansett hva, sier han smilende.

- Tar det med et smil

I likhet med Jon, hadde også Anne Grete Vatne-Larsen (20) og lillesøster Ingrid Elisabeth (19) tatt på seg regnjakka for anledningen, men støvlene ble igjen hjemme.

- Jeg hadde liksom et bitte lite håp om at det ikke skulle bøtte ned likevel, men sånn ble det, sier Ingrid Elisabeth .

KLEDD FOR VÆRET: Anne Grete Vatne-Larsen brydde seg ikke stort om de kraftige nedbørsmengdene.
KLEDD FOR VÆRET: Anne Grete Vatne-Larsen brydde seg ikke stort om de kraftige nedbørsmengdene. Vis mer

Det hadde jo vært helt nydelig med sol! Jeg tror folk kanskje hadde kommet tidligere og at stemningen muligens hadde vært bedre om det var sol og varmt, men jeg tar det med et smil, sier Ingrid Elisabeth.

På Øya for første gang

Storesøster sa seg helt enig, og forklarte at hun aldri før har vært på festival når det har regnet så mye.

- Dette er første gang vi begge er på Øyafestivalen, sier hun:

- Så det hadde jo vært hyggelig å sitte på gresset og kjenne sola varme, men vi gleder oss så mye til å se Lana Del Rey, at det er verdt det uansett, sier Anne Grete.

Live-published photos and videos via Shootitlive

MUSIKKGLEDE: Det var fullt av folk på onsdagens festival, til tross for været. Foto: Christian Roth Christiensen / Dagbladet
MUSIKKGLEDE: Det var fullt av folk på onsdagens festival, til tross for været. Foto: Christian Roth Christiensen / Dagbladet Vis mer