Full ekstase

LIER (Dagbladet): Herodes Falsk og Tom Mathisen er i gang igjen. TV-farsen «Piker, vin og sang har dårlig kamuflerte modeller som pornokjendisene Linda Johansen og Sten Ture Jensen.

I en låve i Lier spiller komiduoen inn høstens serie i ti deler på TV3. Sketsjene er byttet ut med en historie spekket med forviklinger og intriger.

- En situasjonskomedie, altså?
- Kanskje det, men dette er mye råere og på en annen planet enn andre situasjonskomedier. Farse er nok riktigere, mener Falsk. De har innført bøter mot ordspill, for her er det historien som teller.

- Vi lager ti 30-minutters treaktere, så vi kan vel si at vi er inne i Ibsen-perioden vår nå. Story-messig bruker vi «Hotell i særklasse»-malen, med mange løse tråder som knytes sammen til slutt, mens typene er like outrerte som damene i «Absolutt fabelaktig».

Forlagshus

Av medspillerne er det bare pseudonymet Arnfinn Odden - sist sett som mobbeoffer i «The Show» i 1991 - som har tidligere tv-erfaring. Noen vil kjenne ham igjen som stand up-er og P4-medarbeider Anders Tangen.

Outrert er også settinga og handlingen - konsentrert rundt forlagshuset Hibischus A/S og dets to arvinger. Urban Tassing (Herodes Falsk med Tore Strømøy-parykk) gir ut mannfolkblader, mens søsteren Susanne (Anette Grønneberg) holder en seriøs profil. Hun er gift med Stig Benny Tyllingseter (Odden), frafallen sokneprest i Frogner menighet. Kurt Uglesett (Tom Mathisen med tre timers permanent fra Pinoccio Frisørsalong på Bøler) er fotograf og Urbans venn, og i resepsjonen sitter Russland-importerte Marika (Siv Hulleberg) - bladet Ekstases svar på Lek-Linda. Og at Urban kan minne om Sten Ture Jensen er helt tilsiktet.

- Vi parodierer bransjen og viktigperer som Jensen, som har tjent seg så rik at han nå kan ta avstand fra det han har gjort, bekrefter Falsk.

Ikke for familien

- Dere virker en tanke mer seriøse denne gang?
- Hysj, ikke si det til noen, hvisker Mathisen, mens Falsk forsikrer at de ikke er blitt mer familievennlige.

- Kan dere risikere å få god kritikk denne gang?
Tom Mathisen nøler ikke ett sekund:

- Å, nei, er du gæren da, mann!

NY TV-FARSE: Det er litt av et typegalleri vi bli kjent med i &3171;Piker, vin og sang».