Eurovision:

Full Eurovision-nekt for Kina etter homosensur

Den europeiske kringkastingsunion avslutter samarbeid med kinesisk TV-selskap med umiddelbar virkning.

FOR FØRSTE GANG: For første gang på en Eurovison-scene fikk vi i tirsdagens semifinale se kjærlighet mellom to menn. Video: Emilie Rydning / Ørjan Ryland / Marie Røssland. Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 9. mai rullet den første semifinalen i Eurovision Song Contest over TV-skjermer over hele verden. Også i Kina kunne man se sangkonkurransen, men deler av showet glimret med sitt fravær. To innslag ble nemlig kuttet i sin helhet. I tillegg ble et regnbueflagg gjemt bak sensursladd.

Det var bidragene «Mall» av Eugent Bushpepa, og «Together» av Ryan O’Shaughnessy som ble kuttet fra den kinesiske TV-sendingen. I tillegg ble låta «Stones» av den sveitsiske artisten ZIBBZ delvis sensurert.

Begrunnelsen for sensuren er en nylig innført lov som forbyr «tatoveringer, hip-hop-kultur, ikke-mainstream kultur og annen dekadens» fra å vises på kinesiske TV-skjermer.

Ifølge The Irish Post forbyr også loven «unormal seksuell oppførsel som incest, persversitet, seksuelle overgrep og homofili.»

Nå trekker Den europeiske kringkastingsunion seg fra samarbeidet med det kinesiske TV-selskapet Mango TV.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer