Full fart for mamma Carola

Carola Häggkvist hviler ikke. Prosjektene står i kø for stjernen. - Av og til føler jeg meg som en popcornmaskin, sier 35-åringen. I går var hun i Oslo for å lansere sin nye barneplate, tilegnet sønnen Amadeus (3).

Med «Sov på min arm» har Carola nok en gang samarbeidet med Erik Hillestad og Kirkelig Kulturverksted. Deres forrige prosjekt var juleplata «Jul i Betlehem», som ble en kjempesuksess.

- Ideen om denne plata vokste i takt med magen da jeg gikk gravid, sier Carola. - Da Amadeus var tre måneder gammel, dro jeg til New York for å spille inn en popplate. Der kjøpte jeg en del barneplater, og oppdaget at det mangler moderne innspillinger av barnesanger som passer for barn under tre år.

Husjakt

Etter skilsmissen fra predikanten Runar Søgaard har Carola og Amadeus bodd i en leilighet i Stockholm.

- Nå jakter jeg på et hus. Jeg vil ha et ordentlig hjem. Jeg holder på med så mye forskjellig og trenger en fredelig base. Men jeg er heldig, og får lov til å drive med det jeg liker best. Det handler om planlegging, sier Carola om sitt hektiske liv.

Etter at hun ble mamma, har hun fått et nytt syn på tid.

- Når Amadeus og jeg leker, glemmer jeg alt annet. Da er det bare han og jeg som eksisterer. Når vi spiller en medley med barnesanger fra den nye plata, synger han med av full hals, forteller en stolt mamma.

Ambisiøs

«Sov på min arm» inneholder en ny voggesang, «Jag vill alltid älska» , med tekst av Erik Hillestad og melodi av Carola.

«Dette er en kjærlighetssang til det ufødte liv. Noen opplever å miste sitt barn allerede før fødselen, andre like etter. Jeg tror på en Gud som har sagt at ikke en gang en spurv faller til jorden uten at han ser det. Den melodien har jeg hatt inne i meg i mange år. Jeg er takknemlig for at jeg fikk en tekst som handler om det ufødte barnets verdi, og om trøsten i at det hviler i sin Skapers hånd for alltid,» skriver Carola i sangheftet som følger plata.

- Jeg har ikke selv opplevd å miste et barn. Men jeg har venninner som har det, forteller hun.

Hvis hun bare får tid, er det flere melodier som gjerne vil ut.

- Det er bare å sette seg ned og konsentrere seg. Men jeg tar ikke lett på det å komponere. Jeg er ekstremt ambisiøs og krever mye av både meg selv og mine omgivelser.

Takknemlig

Neste lørdag kommer Carola igjen til Oslo, da for å opptre under den norske Grand Prix-finalen i Oslo Spektrum.

- Grand Prix har hatt stor betydning i mitt liv, men jeg kommer nok aldri til å være deltaker igjen. I dag fins det mange arenaer for unge, håpefulle musikere å vise seg fram på, men for 18 år siden var det annerledes. Jeg er veldig takknemlig for sjansen jeg fikk, sier Carola.

<B>MAMMA OG MUSIKER:</B> Carola lever et hektisk liv, men henter energi blant annet fra lek med sønnen Amadeus. - Jeg har min sønn, mine venner, min tro. Jeg har det godt, sier den populære artisten.