Full fart for singelsalget

M2M er ute av norske hitlister, men i USA har popduoen fra Lørenskog fått sin andre topp 10-hit på to forsøk. «Don't Say You Love Me» og «Mirror Mirror» har sørget for over én million solgte singler for Marit og Marion.

I det stille er M2M en av årets storselgere på amerikanske singellister. Helt siden første uka i mai har deres «Mirror Mirror» vært blant de ti mestselgende singlene i USA. M2M-singelen selger 25000 eksemplarer i snitt per uke, og har vært helt oppe på en fjerdeplass på Billboards offisielle salgsliste for cd-singler. Fortsatt er «Mirror Mirror» blant USAs ti mest solgte cd-singler.

Lite radiospilling

Tidligere i år nådde M2Ms debutsingel «Don't Say You Love Me» en sjuendeplass på Billboards hitliste for singelsalg. Med 350000 solgte av «Mirror Mirror» og nærmere 700000 av «Don't Say You Love Me», har de to norske tenåringsjentene Marit Larsen og Marion Ravn solgt over én million singelplater på det prestisjetunge amerikanske markedet.

Men alt er ikke rosenrødt i popfjortisenes rike. «Don't Say You Love Me» ble ingen hit hos de innflytelsesrike amerikanske radiostasjonene, og det er heller ikke «Mirror Mirror» blitt. Dermed har ikke Mirror nådd høyere enn en 62. plass på den lista som teller, den samlede Hot 100 -lista som innebefatter både salg og radiospilling. Don't Say nådde en 21. plass på denne lista i januar, men også den gang var radioene lunkne til Marit og Marions tenåringspop.

Trofeer i Østen

Også på den andre store hitlista i USA, Billboards albumliste, har M2M så langt notert seg for beskjedne prestasjoner. «Shades Of Purple» har ligget ti uker på lista, men en 89. plass er bestenotering for gruppa som plateselskapet Atlantic håpet skulle selge ti millioner album bare i USA. Så langt oppgir plateselskapet at 335000 har skaffet seg «Shades Of Purple» i USA. På verdensbasis er plata solgt i vel 700000 eksemplarer.

Så langt er Østen jentenes sterkeste marked. Der kan de vise til følgende:

  • Platinatrofé i Thailand.
  • Platina i Indonesia.
  • Gullplate på Taiwan.
  • Gullplate i Singapore.
  • Gull i Filippinene.

«Shades Of Purple» har også gjort det bra i Sør-Korea, Malaysia, Hongkong, Australia og Japan. Neste satsingsområde blir Sør-Amerika. I tillegg håper plateselskapet Atlantic på at en singel nummer tre, «Pretty Boy», skal få «Shades Of Purple» til å skyte fart i USA. For selv om det er stas å selge singler, er det i albumsalg de store pengene ligger.

hakon.moslet@dagbladet.no

<B>Storsalg i USA: M2Ms singelplate "Mirror Mirror" finnes nå i nesten 700 000 amerikanske fjortishjem.