Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Full fart på Ahus

God reklame for Ahus – og alt som faktisk funker i Helse-Norge.

Terning5 Norsk dokusåpe Premiere på TV3 i kveld kl. 20.00 TV: Ahus høres muligens ut som navnet på en norskspråklig hiphopartist, men er altså et digert sykehus i Lørenskog. Hvert år blir 50 000 pasienter behandlet her og de 4600 ansatte har det så travelt at hvis de skulle si Akershus Universitetssykehus i stedet for Ahus, ja, så ville trolig ventelistene vært enda lengre og en del akuttpasienter hadde nok kastet inn håndkleet før de nådde operasjonsbordet.

Kule i låret

Nå er det mulig at TV3s nye dokusåpe «Sykehuset», som sendes fire kvelder på rad denne uka, ikke forteller oss hele sannheten, men de ansatte ser ut til å ha en fartsfylt og «intensiv» arbeidsdag. Sykepleier Fredrik jobber på akuttmottaket og må ta seg av en mann som har fått balltre i hodet og bly i lår og legg.

Det er Fredriks første skuddskade, så det er «nesten moro, faktisk».

«Sykehuset» går ikke i dybden, men det er mange menneskelige øyeblikk her, med fornøyde pasienter, smittende latter og sykepleiere og leger som vet hva de gjør.

Proffe bak kamera

Den offentlige debatten om sykehusene preges av kritikk og elendighet, men de fleste pasienter setter stor pris på å være i gode hender.

Rent teknisk fungerer «Sykehuset» strålende. Kjapp klipping og et stødig håndholdt kamera, akkompagnert av voice-over fra sykepleier Pia som tar seg av en kreftpasient, overlege Halvor som skal operere bort en svulst, jordmor Marry-Anne som stryker kommende mødre over kinnet og et par ambulansefolk på utrykning, holder temperaturen oppe.

Noen vil kanskje merke fraværet av romanser mellom ansatte, men da finnes det som kjent en rekke fiktive serier å velge mellom.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media