Full fest for lisenspengene

Etter 100 programmer med Først & Sist inviterte redaksjonen alle som har gjestet programmet på fest i går kveld. For lisenspengene hyrte like godt NRK en hel restaurant og stappet den full av norske kjendiser.

RESTAURANT LIPP: - Jeg har ikke med meg noen lommebok og har ikke tenkt til å betale for noen, sa Fredrik Skavlan.

Han kom lovlig seint til sin egen fest sammen med Marit Åslein - nesten en time etter skjemaet. Men er du kongen av fredagskvelden er det kanskje lov. Og «alle» var der, og de som ikke var kommet før klokka 22 kom helt sikkert seinere - det forsikret Fredrik oss om.

- NRK vert

Han mente de viktigste sikkert kom til helt slutt - kanskje satt de hjemme og så nettopp program nummer 100 - som gikk i opptak tidligere på kvelden. Uansett hadde de god tid. Lipp stengte ikke dørene før 03.00 i natt.

- Jeg må presisere at det ikke er jeg som er vert, altså. Det er NRK.

- Så her blir full fest for lisenspengene?

- Ja, det er nesten det verste, spøkte Fredrik, som til tross for presiseringen oppførte seg som om han var en fullgod vert.

Han tok runden rundt kraner og champagne-glass, snakket og skålte både med Kjetil Rolness og Erik Fosnes Hansen. Og jammen var det ikke en samferdselsminister, en kinodirektør, en Georg Apenes i Datatilsynet og en ondskapens yppersteprest - Otto Jespersen - til stede også.

- Men hvis du ikke er vert, så inviterer du kanskje på nachspiel?

- Helt klart, det blir hos meg, sa Fredrik.

Spanderte drinker

Lipp regnes av flere som finansfolkets vise-seg-på-byen-sted i Oslo. I går var det ikke mange fra den pengesterke økonomiske eliten til stede. Men flertallet av de frammøtte hadde lommene fulle av kulturell kapital, men det hjelper ikke når du skal kjøpe drinker i baren. Og det hadde NRK tenkt på - og spanderte velkomstdrinker og mat på klientellet.

- Vi må jo gi noe tilbake til alle som har stilt opp for oss i disse programmene sa Fredrik, før han smøg seg gjennom et stappfullt lokale for en prat med gamle kjente.

KOM SIST: Fredrik og Marit kom nesten en time forsinket. De kom rett fra studio.
KOM FØRST: Esther Pirelli kom først alene, men orket ikke stå å vente. Hun tok seg en runde i byen og traff Vibeke Løkkeberg.
MÅTTE VENTE: Torild Skogsholm kom tidlig. Samferdselsministeren forsikret at hun som eneste representant fra regjeringen kunne drive verving av medlemmer til Venstre.
OTTO PÅ PLASS: Otto Jespersen kom sammen med samboeren.