Full flopp for milliardfilmen «Pan»

Kan ende som årets største feilsatsing.

SVAK START: Hugh Jackman spiller Blackbeard i nye «Pan», som ikke akkurat har fått en flyvende start på kinobesøket. Foto: SF Norge
SVAK START: Hugh Jackman spiller Blackbeard i nye «Pan», som ikke akkurat har fått en flyvende start på kinobesøket. Foto: SF NorgeVis mer

(Dagbladet): Den nye storfilmen fra det velkjente Peter Pan-universet hadde premiere over store deler av verden i helga, men leverer skuffende besøkstall.

Warner Bros-filmen, med et estimert budsjett på 150 millioner dollar (rundt 1,2 milliarder norske kroner), tjente kun inn en tidel av budsjettet i åpningshelga. Det anser amerikanske filmnettsteder som en ekstremt skuffende åpningshelg.

Dårlig norsk besøk Heller ikke i Norge har filmen fylt mange saler. 9000 personer løste billett til eventyrfilmen i helga, og totalt med tidligere visninger har 15 000 sett filmen her til lands. Helgas vinner ble for øvrig «The Martian», som i sin andre uke på kino ble sett av 33 000 i helga.

De norske tallene er i tråd med skuffende tall i det utenlandske markedet generelt: Kun 20 millioner dollar (160 millioner norske kroner) er resultatet etter lansering i 52 land.

Hugh Jackman, Amanda Seyfried og Garrett Hedlund spiller hovedrollene i «Pan», mens Joe Wright står for regien. Wright har blant annet regissert «Atonement» fra 2007, som ble nominert til en rekke Oscars.

Utsatt Filmen ble utsatt fra en premiere i juli til senere på året, ikke akkurat et tegn på klokkertro hos filmens distributører.

Kritikkene har heller ikke vært overstrømmende: For øyeblikket har «Pan» en rating på 23% hos Rotten Tomatoes, som samler anmeldelser. Det vil si at kun 23 prosent av anmeldelsene kan sies å være positive til filmen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Bransjenettstedet The Wrap peker på noen årsaker de mener kan stå bak fiaskoen: Manglende stjernefaktor (bortsett fra Jackman), konkurransen mot tegnefilmen «Hotel Transylvania» og de lunkne anmeldelsene som hovedpunkter.