Abid Raja legger finansieringsforslag på is:

Full forvirring: - Utrolig drøyt

Kulturlivet er forvirret. I statsbudsjettet foreslår departementet å avvikle spleiselaget mellom staten og fylkeskommunene for å finansiere kulturinstitusjoner i distriktene. Nå sier kulturminister Abid Raja at forslaget er lagt på is.

SKAPER FORVIRRING: Kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) lovet først at spleiselaget mellom stat og region skulle holde ved, så kom statsbudsjettet hvor det skulle endres. Nå skal det ikke avvikles likevel.
Foto: Vidar Ruud / NTB
SKAPER FORVIRRING: Kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) lovet først at spleiselaget mellom stat og region skulle holde ved, så kom statsbudsjettet hvor det skulle endres. Nå skal det ikke avvikles likevel. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I statsbudsjettet ble det foreslått av Kulturdepartementet å avvikle ordningen med faste fordelingsnøkler mellom stat og fylkeskommune for kulturinstitusjoner. Det har fått både kulturbransjen og opposisjon til å rase.

Ordningen har fungert som et spleiselag hvor staten står for 70 prosent av finansieringen, mens fylkeskommunene skal stå for 30 prosent. Kulturdepartementet vil heller legge til rette for dialogmøter hvor partene skal bli enige om finansieringen, kommer det fram i kulturbudsjettet.

Det vil si at den økonomiske støtten til flere kulturinstitusjoner som Den Nationale Scene i Bergen ikke ville vært bestemt på forhånd.

Det reagerer kulturpolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, Anette Trettebergstuen, kraftig på. Hun mener at det som hittil har vært fast og forutsigbart, nå blir usikkert og uforutsigbart for kulturinstitusjoner over hele landet.

- Dette får så store konsekvenser for kulturen ute i landet at jeg mener det er det drøyeste Høyre-regjeringen har gjort disse åtte åra på kulturfeltet, sier hun.

Nå sier derimot kulturminister Abid Raja at forslaget er lagt på is.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer