Lars Saabye Christensen

Full forvirring om Lars Saabye Christensen

Er «Skyggeboken» 65-åringens siste bok? Forfatteren svarer tilsynelatende både ja og nei. Forlaget mener det ikke kan slås fast.

BOKAKTUELL: «Skyggeboken» er siste bind i trilogien «Byens spor». I den forbindelse har Lars Saabye Christensen gitt intervjuer der han antyder at romanen er hans siste. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BOKAKTUELL: «Skyggeboken» er siste bind i trilogien «Byens spor». I den forbindelse har Lars Saabye Christensen gitt intervjuer der han antyder at romanen er hans siste. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flere av Norges største aviser publiserer i dag intervjuer med forfatter Lars Saabye Christensen. Anledningen er lanseringen av 65-åringens nye roman «Skyggeboken», som kommer om ei uke.

Saabye Christensen skrev på boka mens han fikk cellegift for benmargskreft, og har skrevet seg selv inn i handlingen i romanen, som kreftsyk forfatter som skriver sin siste bok.

I «Skyggeboken» beskriver han boka som «min siste roman» og «min avskjed som forfatter».

Men er «Skyggeboken» virkelighetens Saabye Christensens punktum som forfatter? I intervjuene gir forfatteren tvetydige svar.

- Misforhold

- Der og da er det en sann uttalelse, sier Saabye Christensen i sitt intervju med Dagbladet.

- Det er under det premisset og de forholdene romanen er skrevet. Det preger skriften og min holdning til fortellingen på godt og ondt.

Saabye Christensen sier også at «det er mange band som har mange avskjedskonserter», før han blir alvorlig:

- Men det er sant. Alt det må leses i romanens lys. Og det er skrevet med en grunnleggende følelse av å bli ferdig. Det er i den tankegangen romanen er skrevet. At det er den siste romanen min. Og det preger romanen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer