Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Full forvirring om Quart-krasj

Hovefestivalen vil ikke bytte dato likevel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hovefestivalens beslutning om å arrangere sin festival samtidig med Quart har vært omdiskutert. I dag meldte Agderposten at Hove kommer til å endre sin dato.

- Vi har ennå ikke bestemt oss for om det blir uka før eller uka etter, sa Morten Sandberg ifølge avisa.

Dette avviser han nå.

- Jeg er feilsitert. Per dags dato arbeider vi ut fra at Hovefestivalen blir arrangert som planlagt neste år, sier Morten Sandberg til Dagbladet.no

Dette blir bekreftet av medarrangør Svein Bjørge. Hovefestivalen er planlagt 2. -. 6 juli 2007, mens Quart-festivalen har sagt de satser på 4.- 7. juli. Roskildefestivalen legger seg 5.- 8. juli.

Sandberg sier likevel at Hovefestivalen vil vurdere å flytte hvis de får bedre rammevilkår. Det dreier seg om gunstigere tidspunkt i forhold til turnerutene til de store artistene - og konkurransen med Quart-festivalen.

- Svaret vil komme når vi begynner å booke artister, sier Sandberg.

- Hvor stor er sjansen for at dere flytter?

KLART FOR KRASJ?: Toffen Gunnufsens nye festival kan likevel komme til å krasje med Quart til neste sommer. Gunnufsen er formelt fortsatt ansatt i Quart. FOTO: ALEKSANDER NORDAHL
KLART FOR KRASJ?: Toffen Gunnufsens nye festival kan likevel komme til å krasje med Quart til neste sommer. Gunnufsen er formelt fortsatt ansatt i Quart. FOTO: ALEKSANDER NORDAHL Vis mer

- I utgangspunktet er den ikke stor, sier Sandberg.

Sandberg er sjef for Concept Communication, som i flere år har tjent fett på å forhandle fram avtaler mellom sponsorer og Quart. Gjennom holdingselskapet Topptur AS lover han å spytte inn penger inn i selskapet Hovefestivalen, som snart skal opprettes.

Rune Lem i Gunnar Eide Concerts er én av dem som har uttalt seg kritisk til en krasj mellom de to sørlandsfestivalene. Han frykter ifølge NRK at kniving om de samme artistene kan føre til prisøkning.

- Ja, det er ganske åpenbart at to festivaler innenfor en så liten region vil gjøre at engelske agenter vil sette festivalene opp mot hverandre for å oppnå best mulig pris på sine artister. Det er ikke noe gunstig, sier han.