Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Full fotballkrangel mellom TV 2 og TVNorge

TV 2 og TVNorge i tottene på hverandre over påstått fotballmonopol. Alpinstjerne Kjetil Jansrud bedt om å komme TV 2 i forsvar.

PÅ VEI TIL TV 2: Tippeligafotball på TV 2 kan bli en virkelighet igjen, men det liker isåfall ikke TV Norge-sjef Harald Strømme
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
PÅ VEI TIL TV 2: Tippeligafotball på TV 2 kan bli en virkelighet igjen, men det liker isåfall ikke TV Norge-sjef Harald Strømme Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): TV 2 offentliggjorde mandag at selskapet kjøper C More Norge.

Det betyr at hele den norske eliteserien i fotball er tilbake på TV 2 fra sesongstart.

- Vi er glad for at TV 2 igjen får muligheten til å tilby det norske folk alle kampene i Tippeligaen, sier adm.dir./sjefredaktør Olav T. Sandnes til TV2 sine nettsider.

TVNorge-sjef Harald Strømme er ikke like glad. Han har klaget kjøpet inn til Konkurransetilsynet fordi han mener TV 2 nå skape et fotballmonopol.

TVNorge-sjefen: Skaper et monopol - Et sammenslått TV 2 og C More vil bli helt dominerende i betal-tv-markedet, og hvis de får anledning til å skape et monopol på Premier League og Tippeligaen, får de en forhandlingsmakt som i realiteten setter markedsmekanismene ut av spill. Det vil både forbrukerne og rettighetshaverne tape på, sier Harald Strømme.

Innen 70 dager må Konkurransetilsynet gi svar på om TV 2 får lov til å ta over C More og deres fotballrettigheter.

- Det er viktig å opprettholde en fri og velfungerende konkurranse om sportsrettighetene i det norske markedet, legger Strømme til, som er redd TV 2 truer med å ikke dekke norsk fotball for å kare til seg rettighetene.

- Strømme tar feil Nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther i TV 2 avviser monopolpåstandene til TVNorge-sjefen.

- Det er snakk om én rettighet, altså norsk toppserie. Vi har ikke cup og vi har ikke landslaget. Så når Harald Strømme snakker om monopol så tar han feil, sier Årsæther.

- Strømme har jo selv sagt at han sitter med indrefileten av norsk fotball, nemlig landslaget, så da forstår jeg ikke hvordan vi kan være for store, om han sitter med den beste biten av kaka, legger Årsæther til.

Årsæther ber Dagbladet spørre norske skistjerner om de føler at TV 2 lar være å dekke sport de selv ikke har rettigheter til.

- Spør Kjetil Jansrud om han føler TV 2 ikke gir idrettsprestasjonene hans dekning. Spør langrennsløperne også. Vi sender timevis med reportasjer fra Falun enda vi ikke har et fnugg av rettigheter til mesterskapet.

- Komisk Strømme synes forklaringen til Årsæther er tynn.
 
- At Årsæther velger å snakke om dekningen av ski-VM er jo litt komisk. TV 2 kan ikke melde seg ut av verden. Men når TV 2 ikke omtaler en EM-kvalifiseringskamp mellom Norge-Italia i 18.30-nyhetene samme dag som kampen går, er det et soleklart eksempel på at de er villige til å bruke redaksjonell makt for å oppnå kommersielle fordeler. Den beslutningen ble åpenbart tatt «på et kontor fjernt fra redaksjonelle miljøer», for å sitere Årsæther.

Konkurransetilsynet opplyser til Dagbladet at de vil komme til en kjennelse i denne saken innen 8. juni i år.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!