Full gass for bil-TV

NRKs programleder Jan Erik Larsen (29) har eid 18 biler, har medfødt bildille og pugger hvert eneste bilmagasin. Nå skifter «Go'Elg»-sjefen gir og forbereder NRK største bilsatsing.

- Autofil? Jeg tror det er en seksuell legning. Noen er bilfil, andre er MC-fil, gliser Jan Erik Larsen. «Go'Elg»-programlederen forsvinner ut av NRK-huset i sin splitter nye Smartbil til 150000 kroner.

- Vi skal lage 30 programmer i året. Det er ganske mye, til et nytt program å være, sier Larsen, som bobler over av barnlig lyst når han forteller om nybilen, som neppe blir importert til landet i stort antall.

Seermagnet

- Denne har jeg drømt om lenge. Det er en familiebil for barnløse. Toseteren har en tresylindret, 55 hk, turboladet intercoolermotor. Bensinforbruk 0,4 på mila. Miljøvennlig! utbryter Larsen, som ikke skal lage tradisjonell bilrevy med testing av familiebiler.

- Dette skal bli mye mer vilt. Vi skal oppfylle seerdrømmer om å få kjøre de råeste bilene, dra på bilmesser, testturer og andre reportasjereiser over hele Europa.

- Hvorfor en så rar firmabil?

- Jeg kunne rett og slett ikke kjøre rundt i en Toyota Corolla med vanlige NRK-merker på. Jeg vil komme i kontakt med folk. Denne bilen er den beste magnet i så måte, fortsetter Larsen og får bevist påstanden umiddelbart.

I NRK1 og NRK2

Ut av døra på NRK-huset kommer barne-TV-helten Asgeir Borgermoen på vei til å hente sin «nye» bruktbil, en Porsche 911. Men først må han bortom Larsens Smartbil.

- Og «Autofil» blir endelig et skikkelig gutteprogram?

- Nei, vent og se. Flere jenter er med på produksjonen, programmet er underlagt underholdningsavdelingen og skal sendes både på NRK1 og NRK2. Det blir to programmer i uka, det første like over nyttår.

- Jeg er oppvokst med bildilla. Har hatt lappen i 11 år, men ikke fått en eneste fartsbot. Nå tar jeg sykkellappen. Men bare for programmet skyld. Har ikke tort tidligere. Jeg kan ikke tenke meg noe mer bortkastet enn å dø i trafikken...