Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Full hals for Elton John

23. september går teppet opp for et av høstens mest fengende show i Oslo. Anita Hegerland, Grethe Svensen, Cecilia Vennersten og Jan Johansen skal servere sin hyllest til Elton John i en heidundrende musikalsk forestilling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kanskje eksport

«Candle in the Wind» inneholder noen av Elton Johns mest kjente hits.

- Jeg gleder meg noe enormt! Elton John har skrevet så masse flott musikk som vi bare kan øse av, sier en entusiastisk Anita Hegerland.

Artistkollega Grethe Svensen er ikke mindre spent.

- Han er en artist jeg har lyttet til hele veien. Jeg har stor respekt for låtskrivingen hans. Det spenner så vidt, fra de varmeste ballader til mer rocka, raskere ting. Når jeg ser lista over sangene vi skal ha med finner jeg virkelig mye bra, slår Svensen fast.

Helt ulikt

De hadde ikke møtt hverandre før, og langt mindre tenkt på å jobbe sammen, før Sirkus Scene ville ha dem med på Elton John-prosjektet. Men da tente både Grethe Svensen og Anita Hegerland på ideen.

- Det første som slo meg var «Hm! Kult! Dette smaker av fugl», røper Svensen. Hun synes det er ekstra spennende at de fire solistene jobber med så ulike sjangrer.
- Men jeg måtte ha en tenkepause, på grunn av andre prosjekter. Nå er jeg veldig glad for at jeg sa ja.

- Det blir fantastisk å få slå seg løs på scenen i en slik grad vi skal få lov til her. Og kjemien mellom oss fungerer perfekt. Vi har hatt det første møtet, der også Cecilia og Jan var med, sier Hegerland, som vil jakte på den helt spesielle følelsen som oppstår når ensemblet er ett.

- Det er det som er hemmeligheten, når det låter som fløyel, alt i ett. Da har man funnet balansen og tenker «Jaah! Sånn!».

Slagsmål?

For tida diskuteres det hvem som skal være solister på de ulike låtene. Avgjøres det ved kloring eller brytekamp?

- Hah! Jeg har oransje belte i karate, så de skal bare passe seg, ler Hegerland. - Men det blir ikke bruk for slike ferdigheter. Dessuten var jeg 16 år da beltet kom på plass...

- Her handler det om teamarbeid, om å diskutere seg fram til de beste løsningene. Ydmykhet og respekt, sier Svensen. - Og enkelte passer bedre til å gjøre en spesiell sang enn andre. Dette tror jeg blir løst helt smidig. Dessuten kommer vi veldig godt overens. Vi liker hverandre og er veldig begeistret for materialet. Det er et flott utgangspunkt.

1. september begynner prøvene og etterpå er det Elton John for alle penga fram til jul. 30. november kommer han til Norge for å holde tre konserter. Blir han invitert på show, tro?
- Før jeg visste at han skulle komme til Oslo drømte jeg faktisk at han dukket opp for å se showet, ler Grethe Svensen, og Anita synes det er en god idé.

- Kanskje vi skulle invitere ham? Hvis han har tid, da...

HELT NYTT: -Kjemien mellom oss er helt perfekt, og sangene er allemannseie. Det kan ligge an til allsang og stor samhørighet i salen på SAS-hotellet. Da er det virkelig morro å stå på scenen, mener Grete Svensen og Anita Hegerland.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!