Full jentekrig på Robinson-øya

De norske Robinson-kjendisene er i full krig. Etter allerede ett døgn på øya faller de hverandre i ryggen, og jentene er verst.

BESAR (Dagbladet): Ikke engang felles lagkaptein har de fem norske kjendisene klart å velge. Politiker Jan Simonsen ble foreslått fordi han er eldst, men dette nektet Lene-Elise «Hotel Cæsar» Bergum å godta. Dermed ble valget droppet, og Norge var i går kveld fortsatt et kapteinløst lag.

- Går over lik

Men det er mellom nevnte Bergum og Gry Jannicke «J-Diva» Jarlum frontene er hardest. Lene (32) mener Gry (42) ikke yter noe, mens Gry føler at Lene overser og overkjører henne. På tomannshånd sier Gry til Dagbladet:

- Noen folk blir gærne når det kommer til penger, de gjør hva som helst. Og Lene er villig til å gå over lik. Hun vil vinne en halv million.

- Hva får deg til å mene det?

- Hun bryr seg ikke om følelsene til andre. Snakker knapt nok til Jan og meg. Likevel skal hun bestemme alt. Jeg er ikke vant til sånt mellom fremmede. Janne Rønningen er ikke mye bedre. «Jeg driter i deg», sa til meg. Begge ser på meg som en fiende, mener astrologi-interesserte Gry, som tror hun vet årsaken:

- Skorpioner er utspekulerte, og Lene er den mest utspekulerte av alle skorpioner.

Diaré og uhygge

Gry sliter også med diaré. Slik oppsummerer hun sitt første døgn ved Rapang-stranda på den malaysiske øya Besar:

- Jeg har vært på do i skogen hele tida. Sjukdommen og uhyggen kommer på toppen av luftfuktighet, regnskyll, matmangel _ jeg nekter å spise kattemat på boks _ insekter og dyr.

Etter å ha sunget «I wanna go home» sier Gry:

- Lene har kontroll på Ole Klemetsen og Janne Rønningen. De gjør som hun sier. Og Lene vil ha meg stemt ut. Jan Simonsen, den eneste jeg liker på laget, har merket det samme. Og ærlig talt gjør det ingenting. Ikke når det skal være sånn.

- Kan hjelpe Gry hjem

Følelsene er gjensidige. Gry Jannicke Jarlum er den første Lene-Elise Bergum nevner overfor Dagbladet (alle intervjuer ble gjort på tomannshånd, uten at deltakerne kunne konfronteres med hva andre hadde uttalt).

Dette sa Lene om Gry:

- Hun har vannskrekk, er redd for dyr, skjønner ikke at våt ved må tørke før den kan fyres opp, syter og klager, er sulten 24 timer i døgnet, vil ikke spise den maten vi har, passer ikke inn, og vil hjem. Det siste kan vi hjelpe henne med.

I hele går jobbet Lene-Elise Bergum og Ole Klemetsen jobbet for å bygge hytte til beskyttelse mot regn, vind, dyr og insekter.

- For meg personlig må det gjerne regne mye mer. Jo mer dritt, jo bedre. Jeg har vanntett innpakning til utstyret mitt og regn-poncho til meg sjøl. Men det er viktig å få hytta opp. Likevel er det kun Ole og meg som jobber med den, sier Lene.

- De er litt «frokost-TV»

Situasjonen forvirres av tredje kvinne, komiker Janne Rønningen. 35-åringen sier til Dagbladet at hun har irritert seg over Lene-Elise Bergum:

- Jeg driter i hele hytta. Regnet vil sile gjennom den uansett. Jeg vil fortsette å ligge på stranda. Kommer det en regnskur, kan vi hive en presenning over oss. Men Lene og Ole er helt vill med den hytta. Og begge vet best. Spesielt Lene. Jeg føler meg lammet når jeg forsøker å hjelpe.

Janne mener Lene og Ole er skåret over samme lest:

- Gry er mer menneskelig enn begge to, enda hun er helt lost her på øya. Lene og Ole, de er litt sånn «frokost-TV». Alt de sier er korte, ferdige ting. De går ikke i dybden på noe.

Uberegneligheten til Janne Rønningen lar seg beskrive vet at hun rett før intervjuet med Dagbladet, fikk trøst på Lene-Elise Bergums skulder. Lenge.

- Hvorfor?

- Fordi jeg følte at hun stadig har hakket løs på meg. Men de minuttene med Lene snudde opp ned på alt. Vi skværet opp. Lene er en kjempeflink konspirator. Følger jeg med henne kan jeg komme langt, innrømmer Janne.

- Og det skal du gjøre?

- Ja. Jeg kommer til å stemme som Lene sier.

- Jeg er som en sædavgang

Lene-Elise Bergum legger ikke skjul på at hun konspirerer. Hun beskriver seg selv slik:

- Dominant. Vant til å klare meg sjøl, vant til at ting skjer fort. Jeg liker ikke sulling og tulling. Har sterke meninger. Buser rett ut med ting, omtrent som en sædavgang.

Akkurat som hun har foldet vingene over Ole Klemetsen og Janne Rønningen, er hun i full gang med å å posisjonere seg for videre framtid på øya:

- De tre svenske gutta (eks-verdensmester i bryting Frank Andersson, komiker Peter Wahlbeck og tv-vert Mårten Andersson _ red.) vil samarbeide med meg etter sammenslåinga. De og jeg har en plan. Å betrakte «Robinson VIP» som en skandinavisk lagkonkurranse er tull. Dette handler om å vinne.

- Bryr du deg om premiepengene?

- Ikke i det hele tatt, sier Lene-Elise Bergum.

TRE MOT TO: Lene-Elise Bergum (i midten til høyre) har full kontroll på sine sidemenn Ole «Lukkøye» Klemetsen og Janne Rønningen. Outsiderne på øya er åpenbart Jan Simonsen og Gry Jannicke Jarlum (helt til venstre i bildet). Trolig vil Lene bruke sin makt til å sende Gry hjem ved første anledning.
ALENE: Gry Jannicke Jarlum føler seg isolert og utstøtt på Robinson-øya, og risikerer å bli stemt ut ved første anledning.
PÅ SMØRETUR: Lene-Elise Bergum smører inn en lakserosa Jan Simonsen med solkrem.
BYGGER ALLIANSE: Hyttebygging kan også være en form for alliansebygging. Lene-Elise Bergum og Ole Klemetsen er godt i gang med begge deler.
JOBBER HELE TIDA: Ole Klemetsen er den jevnt over mest populære på laget. Han jobber hele tida, og er blid og samarbeidsvillig overfor alle. I bakgrunnen ses den norske delen av Robinson-stranda.
VIL TA ROTTA PÅ GRY: Gry Jannicke Jarlum (foran) henger i en tynn tråd på Robinson-øya, ettersom Lene-Elise Bergum (t.v.) misliker henne sterkt - og trolig har fått både Ole «Lukkøye» Klemetsen og Janne Rønningen som stemmekveg.
SIKRER ALLIANSEN: Janne Rønningen (delvis skjult) var sterkt kritisk til Lene-Elise Bergum, men etter å ha fått gråte en skvett i fem lange minutter på Lenes skulder, var aliansen de to imellom trolig sikret for sistnevnte.
LENE HAR STYRINGA: Lene-Elise Bergum (t.v.) har trolig skaffet seg makt nok - blant andre over Janne Rønningen (i bakgrunnen) til å stemme ut dem hun ikke liker. Og den Lene misliker mest er Gry Jannicke Jarlum (t.h.). Det hersker isfront mellom Lene og Gry allerede etter ett døgn.
ROBINSON-EDDERKOPP: Christer Falck ble kjent som «riksklysa». I årets kjendis-Robinson er Lene-Elise Bergum (bildet) i ferd med å spinne tråder nok til å ta opp arven.