Full Justin-feber

For ett år siden var Justin Timberlake bare en av mange eksboybandartister. Så dumpet han Britney, ble soloartist og endte opp som kongen av pop. Denne helga er han i London.

LONDON (Dagbladet): - Skrik! beordrer Justin halvveis inn i åpningssangen «Rock Your Body» inne på den fullstappede Earls Court-arenaen. Og publikum, som ikke hadde gjort noe særlig annet siden 22-åringen fra Memphis danset inn på scenen, tømmer lungene fullstendig.

Alle de seks konsertene i London er utsolgt. Fredag kveld ankom først og fremst jenter i høye hæler, miniskjørt og trange topper. De skulle på date med Justin. Og med ti dansere, fem back-up-sangere og et samkjørt band hadde Justin både damene og alle andre i sin hule hånd fra første sekund.

Grammy-nominert

Fenomenet Justin Timberlake handler ikke bare om hysteriske jenter. Selv gutter over 20 kan innrømme at de digger plata «Justified», hvor Neptunes bidro med fengende beats og viktig kredibilitet.

I tillegg visste Justin å melke bruddet med pop-prinsessen Britney. I videoen til «Cry Me a River» bryter han seg inn i huset til ekskjæresten, spilt av en blond modell ikke ulik Britney, og omfavner en sexy brunette som hevn. Pressen går amok.

Nå er han nominert til tre Grammy-priser, og forrige måned vant han flest priser av alle under MTV Europe Awards I Skottland. Musikkmagasinet NME har kåret ham til Coolest Man in Pop.

Takker fansen

- Jeg kunne ikke engang ha forestilt meg hvordan dette året skulle bli, innrømmer Justin litt seinere i showet og takker fansen før han kaster seg ut i en Michael Jackson-inspirert dansesolo på toppen av et flygel. Hitene kommer på løpende bånd. Publikum kan tekstene, danser og skyter hendene taktfast i været uten stopp. Ok, så er han litt kjedelig når han lirer av seg ballader som «Still On My Brain», men han tar seg kjapt inn igjen når han blir heist ut over publikum ved hjelp av en kran og leverer ti minutter med beatboksing.

Etter konserten spør vi Monica Spill (13) og Julia Lax (23) hva de tror satte fart på solokarrieren. Begge ser dumt på oss.

- Da han barberte av seg det blonde, teite håret, vel. Det var først da han ble kul.

HAR SUKSESS: Justin Timberlake på scenen i London, det nærmeste den amerikanske superstjerna kommer Norge denne gangen.