Full klaff for klubb-Quart

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): De tre klubbscenene på Quart, Caledonien, Kick og Vaskeriet, har i mange år vært scenene der du plukker opp de nyeste og mest spennende navnene. Noe folk etterhvert har begynt å få med seg.

Quarten står på to bein. Om dagen/kvelden er det fullt kjør på scenen på Odderøya, om natta er det klubbene som teller.

Men selv om det er de store navnene i Bendiksbukta og Salamanderparken som drar de store folkemengdene, så er det ofte på Quart-klubbene du får de overraskende opplevelsene. Som i år, der mange drar fram Flaming Lips på Vaskeriet og Nitin Sawhney på Caledonien som to av de virkelig bedre konsertene.

Til nå har klubbdelen vært et underskuddsforetagende for Quarten. Det koster å fly inn og huse store mengder hete nye navn fra utland og innland.

- Klubbene er et underskuddsprosjekt som vi investerte i fordi de er viktige for festivalen. Men det er klart at jo fullere klubbene blir, jo mindre blir underskuffet, sier festivalsjef Toffen Gunnufsen til Fædrelandsvennen.

Og i år har det begynt å lysne for klubbøkonomien. Det er ikke noe overskuddsforetagende men med 21 000 solgte står klubbene for en god del av årets rekordsalg på 60 000 biletter på Quart. I fjor

var totalsalget på 45 000.

(Dagbladet.no)