Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Full klaff på hjemmebane

NAMSOS (Dagbladet): Da «Tonen» langsomt døde ut, kunne Åge Aleksandersen notere seg en meget god start på årets turné. Åpningskonserten i hjembyen Namsos viste dessuten fram det flotte nye bandet hans - med fiolinisten Konstantin Popchristov som musikalsk sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med plata «Med hud og hår» lanserte Åge seg på en ny måte, han frigjorde seg fra det typiske rockebandet, og satte sammen et ensemble som hadde fele og kontrabass i tillegg til keyboards, trommer og gitar. Det gir et annerledes lydbilde, et lydbilde som ble overført til det gamle stoffet som dukket opp i løpet av konserten.

Dobbel hjemkomst

Låter som «Fremmed fugl» (som åpnet), «Fire pils og en pizza» og «Levva livet» ble nesten som nye når dette bandet kastet seg over dem. Og stoffet fra den nye plata tålte godt overgangen til scenen.

Og det var kanskje ikke så rart, fordi «Med hud og hår» ble til i Namsos Kulturhus tidligere i år. Så det var en slags dobbel hjemkomst, som ble tatt godt imot av «sambygdingene». Nå skal det like vel ikke glemmes at et kulturhus, med sine benkerader og kinofølelse, aldri blir en ordentlig rockebrakke. Men stemningen var god, applausen ekte og ingen kunne så tvil om spillegleden på scenen.

For det var litt av en gjeng Åge hadde satt sammen: Gitarist Gunnar Pedersen, keyboardspiller Terje Tranaas og trommeslager Stein Inge Brækhus utgjorde den tradisjonelle rockebesetningen. De ble utfylt av kontrabassist Håkan Henriksen og til slutt den sprudlende Popchristov som er et oppkomme av musikalske krumspring.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!