Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Full klaff

Full klaff, både for forfatter Peter Svalheim og illustratør Gry Moursund, begge debutanter med en yppig billedbok.

Om Kua som står på båsen sammen med Litago og Rosa, Kajsa og oksen Oskar. Forskjellen på Kua og kollegene i fjøset, er at Kua slett ikke, som de andre, er såre fornøyd med tilværelsen. Hun vil noe mer med livet sitt. Hun drømmer om sola og det frie livet der ute. Hun vil galoppere, hoppe over gjerder, og hun vil stige opp og bli en himmelku.

Og hun har enda en drøm; hun vil bli hest.

Mens de andre sover, sniker hun seg over til stallen, napper et hestedekken og er hest.

Når Ingunn kommer for å stelle med hestene, later også hun som om Kua er hest. Ingunn sadler Kua og tar henne med ut i drømmens virkelighet til en fantastisk tur.

«Himmelkua» handler om at man aldri må gi opp fantasien og drømmen, den kan virkeliggjøres, bare man vil sterkt nok. Dessuten, hva er livet uten drømmen?

Boka er lekent skrevet, fornøyelig illustrert i en barnslig stil som vil kunne inspirere småtasser til selv å tegne både hest og ku og sol og himmel. En bok til å bli glad av i illustratørens festlige layout og design.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media